Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:MrShaft
Alue:Koskettimet
Aihe:erittäin vanha uru
Aika:24.03.2010 21:40   (muokattu 24.03.2010 21:46)
Rurresnurre: Joo se on kyllä erittäin hieno. Harmittaa että se nyt vain seisoo nurkassa. Olisi hyvä jos se tulisi käyttöön josain.
 
Sanoisin näin:
 
Sinua ärsyttää kun se on vanha, tarpeeton, pölyltä haiseva ja elämää nähneen näköinen.
 
Toisaalta, se on luultavasti nähnyt KOKO kirkkonne taipaleen Suomessa, kuka tietää jopa 1800-luvun puolelta. Vaikka sillä ei soitettaisi äänen ääntä, niin se jo olemassa olollaan kertoo teidän puljunne historiasta. Se voisi hyvin olla jossakin museossa jo lukkojen takana. Jos se vielä sattuu olemaan hyvässä soittokunnossa, niin sen historiallinen arvo kirkollenne on jo korvaamaton. (Rahallisesta arvosta en tiedä mitään.) Harmoonilla voi olla hyvinkin kiinnostava tarina, kuinka USAssa sisskot ja veljet ovat keränneet rahaa, jotta on saatu soitin eksoottiseen Suomeen, jonne oltiin perustamassa uutta kirkkoa tms.
 
Se tulee käyttöön ja saa arvoisensa paikan jos SINÄ haluat. Palkkaat vaikka Sibelius-Akatemian kansanmusiikki-osastolta jonkun harmooninsoiton taiturin teille soittamaan ja säestämään 100-vuotta vanhoja kirkkonne lauluja. Se voi olla ihan makea juttu, kun sen vaan näkee oikeassa valossa.
 
Aikojen saatossa arvokkaita historiallisia esineitä on hävitetty vain siksi, että ihmiset ovat ajatelleet, että mitä tuollakin nyt enää tuossa tekee. Esimerkiksi vanhat Hammond generaattori-urut viedään nykyään käsistä. Vielä 20-vuotta sitten hyvä ettei päälle syljetty.
Siksi suosittelen, että et tee hätiköityjä ratkaisuja, jos se urku on teillä ollut 100-vuotta, niin ei se muutama vuosi päälle soittimen arvoa pohdiskellessa tilannetta pahenna. Pidä myös huolta, että kun soittimen arvo ja historia saadaan selville, ne tulevat kirjoihin ja kansiin.
 
PS Kysypä paikallisesta museosta, siellä on varmaan joku kuraattori tai amanuenssi, jonka ammattitaitoon kuuluu selvitellä tuollaisten vanhojen esineiden arvoa ja taustaa.
 
Toivottavasti auttaa.
 
MrS
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=188678