Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mandarax
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitaran takuu ongelma liikkeen/valmistajan kanssa.
Aika:23.03.2010 21:14
Tuntuu hieman oudolta, että minun pitäisi maksaa postikulut takuupalautuksessa? Mättääkö tässä nyt jokin vai olenko ihan väärässä asian suhteen.
 
Kuluttajavirasto sanoo näin (pätee EU:ssa):
 
Yritys vastaa tuotteen palautuksesta aiheutuvista kuluista. Jos kauppa peruuntuu, etämyyjän pitää palauttaa tuotteen hinnan lisäksi tavanomaiset toimitus- ja palautuskulut.
 
Jos tuote esimerkiksi kokonsa tai painonsa takia edellyttää erityiskuljetusta, ylimääräiset palautuskulut voidaan laskuttaa kuluttajalta. Samoin jos kuluttaja tilaa esimerkiksi kotiinkuljetuksen normaalin postilähetyksen sijaan, siitä saa laskuttaa erikseen.
 
Etämyyntiyritys vastaa kuljetuksen laadusta. Asiakkaalta ei voi vaatia korvausta, jos posti tai muu kuljetusyritys vahingoittaa tuotetta - ei edes palautuskuljetuksesta. Yritys vastaa myös siitä, että tuote on pakattu asianmukaisesti kuljetusta varten.
 
Etämyyjän on laadittava palautusta varten kuluttajalle ohjeet tuotteen pakkaamisesta. Jos asiakas ei selvästikään ole ohjeita noudattanut, hän voi olla vastuussa mahdollisesta vahingosta.

 
Onko tuo nyt sitten myyjän kirjoissa "erityiskuljetus" - ehkäpä. Mikä sitten sen erityiskuljetuksen raja on..? Flyygeli, vai kaikki mikä ei mahdu kirjekuoreen..? Toisaalta noissa EU-säädöksissä on myös mainittuna mahdollisuus takuukorjauttaa EU:n sisältä ostettu tuote oman maansa maahantuojalla kuluitta. Onko Fenderillä tänä päivänä maahantuontia Suomessa ensinkään, vai vieläkö ne lymyilee jossain tuolla länsinaapurissa..?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=189215