Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Ovationeista ja vähän muistakin
Aika:21.03.2010 11:15
Old Guitar: Se on hyvä! Itse en ottaisi edes ilmaiseksi Ovationia, jos joutuisin sillä itse soitteleen. Puu on sentään luonnonmateriaali ja soi varmasti paremmin kuin muovi, vai mitä siinä OVationissa onkaan käytetty materiaaleina. Puisesta kitarasta voi tulla hyvinkin läheinen ystävä, mutta muovisesta ei. Materiaaleina ne luokitellaan puu eläväksi ja muovi kuolleeksi. Sen aistiiikin selvästi. Puisen kitaran kanssa pääset yhteisymmärrykseen paremmin ja saavutat musiikillisesti parempia tuloksia.
 
Eihän asia minulle kuulu, mutta toivon, että valitset puisen vaihtoehdon oman itsesi takia.

 
Joo, ihan totta. Kyllä siinä Ovationissa sellainen tietty outouden fiilis oli, mutta se oli muutenkin vähän kitaraksi erikoinen kun siinä on se pyöreä pohja. Mitä nyt olen katellut, niin onhan monissa Ovationin malleissa se kansi kuitenkin kuusipuuta (joissakin oli myös laminoituja kansia).
 
Mulla on kaiken kaikkiaan tämä kitara-asia vähän hakusessa ja vasta hiljalleen alkaa täsmentyä mitä olen hakemassa. Joulun alla intoilin puisista resonaattorikitaroista ja tuo jazzkitaravaihe oli tuossa välissä. Tosiasia on, että mun vanha akkari on mennyt paskaksi ja joku siihen käyttöön nyt on laitettava. En ihan huippukitaraan aikonut investoida kun ei rahat vaan riitä tällä erää. Martineja vähän kaupassa kokeilin ja voin hyvin ymmärtää, miksi sitä täällä niin kehutaan.
 
Huvittava yksityiskohta näyttää olevan sellainen, että mitä hienompi ja parempi kitara on, niin sitä askeettisemman näköinen se on (valmistaja luottaa vissiin, että se menee soittajalle eikä tee kompromisseja soinnin ja ulkonäön välillä). Sitten kun mennään hintahaitaria alas päin niin halvimmat lateksikitarat on koreita kuin riikinkukot:-) (ne kun ei vissiin pysty soinnilla kilpailemaan niin koittavat olla sitten ainakin nättejä).
 
No juu. Mulla ei ole varaa ihan kokonaan puusta tehtyyn kitaraan (sellaiset taitaa halvimmillaankin olla sielä tonoonin luokassa ja alle pitäis päästä. Puukantinen mulla kuitenkin on siintänyt tässä mielessä. Ne laminaattivaihtoehdot hylkäsin kun muutamaa kokeilin (tuppaavat olemaan aika vaimeita soinniltaan). Mulla on ollut mielessä Ibanezin Artwood sarjan kitara esim. AW40 ja sitten Yamahan olisko ollut LL6 tjsp (sellainen teräskielinen puukantinen, joka oli hiljattain musafasulla tarjouksessa). Olen ajatellut, että siinä viiden sadan tietämissä se menee nyt mun realiteetti.
 
Tuo Ovation tuli vähän niinkö puskista mun ajatuksiin kummittelemaan. Olen minä niistä ollut jollain tasolla tietoinen, mutta eivät ne aikaisemmin ole tuntuneet yhtään kiinnostavilta kitaroilta. Nyt varmaan se idean eksoottisuus muhun jotenkin vetosi. Oli se Ovation kuitenkin napakampi soinniltaan mielestäni kuin esim Ibanezin exoticwood sarjan kitara, joka oli kauttaaltaan laminoitu.
 
Hemmetti kun mua on kuumottanut tuo thomannin tarjonta. Näissä kivijalka musaliikkeissä ei ole oikein sen veroista valikoimaa. Minä olen vaan niin vanhan aikainen etten oikein pysty ostamaan kitaraa verkosta jos ei pääse kokeilemaan juuri sitä yksilöä jonka aikoo ostaa. En tiedä ehkä sitä on jo niin seniili samoja kitaroitahan ne on ja samoilta tehtailta matkaa tehneet. Jotenkin vaan tuntuu, että se musakaupan hyllyllä ollut kitara olisi jo vähän maistanut täkäläistä ilmastoa ja toisaalta se olisi laitettu iskuun. Pitää vielä kierrellä. Espoon Tapiolassa oli tosi hyvä musafasu, tyypit tuntuivat oikeasti tietävän mistä puhuvat ja muutenkin kohtelu oli ystävällistä ja valikoima aika hyvä. Vantaan musafasulla on joku inventaario ollut menossa koko alku vuoden ja niillä on hyllyt ammottaneet tyhjyyttään tidä sitten onkohan se liike lopettamassa tai jotain. Kuulin että tikkurilassa olisi joku soitin liike ja ajattelin sielläkin poiketa. Musamaailmaan ei kannattane mennä kun ei niillä nettisivujen perusteella ole kun jotain Larriveeta. Aron soitin on kyllä ihan pakko käydä tsekkaamassa, vaikka helsingin keskustaan meno onkin ihan täyttä tuskaa ja melkein milummin käristyisin helvetin tulessa, mutta niillä nyt vaan on niin mielenkiintoista tarjontaa.
 
Hei kiitti teille tosi paljon kommenteistanne. Minä koitan pitää huolen, että ostinpa sitten Ovationin tai oikean kitaran, niin en ostaisi sitä typeryyttäni vaan olisin jotenkin edes perillä siitä mitä olen ostamassa. Tämä akustisten maailma vaan onkin odottamattoman kimurantti (olen sähkisten kanssa puuhaillut enemmän).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=188862