Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jii.haanpaa
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Wanhan jenkkivahvarin maadoitus?
Aika:20.03.2010 13:19
timppis: Suojaerotusmuuntaja on aina erilliskäämeillä toteutettu, mutta erilliskäämeillä toteutettu muuntaja ei ole automaattisesti suojaerotusmuuntaja. Suojaerotusvaatimusten täyttö vaatii tietyt standardien mukaiset eristykset erilliskäämien välille. Esim. mikäli erilliskäämit on käämitty toistensa päälle samalle rungolle vaatimus ei täyty. Aiheesta juttua piirrosmerkkeineen osoitteessa:
 
http://www.intertrafo.fi/muuntaja.html

 
Kiitoksia vain kaikille keskusteluun osallistuneille vinkeistä. Nyt on hetki soiteltu ko. vahvarilla ja edelleen hengissä.
 
Mittasin Klasun muuntajan, eikä siitä ainakaan kuso tulon ja lähdön välillä kulje. Mötikästä löytyy myös symboli, joka Timppiksen tarjoaman linkin mukaan tarkoittaa "Oikosulunkestävä suojaerotusmuuntajaa" ja symboli, joka kertonee jotakin muuntajan rakenteesta (neliö, jonka sisällä on pienempi neliö, ikään kuin muuntajan rautasydän?). Eli eikös tämän nyt sitten ainakin pitäisi olla asianmukainen vekotin?
 
Niin tai näin, weberiltä olisi tulossa EU-muuntaja, varmuuden ja mukavuuden maksimoimiseksi.
 
Kertokaapa vielä maallikolle, että mikä sen kuoleman kondensaattorin virka on? Mitä se tekee toimiessaan oikein? Tehnee kytkennästä alipäästösuotimen ennen tasasuuntausta, mutta miksi?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=188447