Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Murgo
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Paras, muttei välttämättä halvin, tietokoneen virityskeino
Aika:15.03.2010 07:04
Grugi: Onhan noi suht nopeita levyjä mutta hintavia vielä ja se mitä tulee siihen käynnistysnopeuteen niin toki se kone käynnistyy nopeammin kun on juuri asennettu käyttis eikä useamman vuoden koneessa ollut käyttis joka varmasti starttaa hitaasti.
 
Mistä tämä ilmiö johtuu? Kerääkö tämä windowssin paska muka koneeseen niin paljon jotain ylimääräisiä aina boottauksessa aktivoituvia haittaohjelmia (itse windowsin lisäksi) että hidastuu itsestään vai onko tarkoituksella rakennettu "planned obsolence"-mielessä pikkuhiljaa hyytymään että saataisiin seuraava versio näyttämään edes hiukan nopeammalta? Ja käyttäytyykö sekä XP että Vista näin?
 
Ainakin työkoneessani on pari vuotta ollut XP professional ja starttaa edelleen lähes välittömästi (alle minuutti virtanapin painalluksesta täyteen toimintavalmiuteen). Eli ainakaan havaittavaa hidastumista ei ole tapahtunut verrattuna esim. tähän n. kuukauden ikäiseen kotikoneeseen (myös XP pro).
 
Läppäri jossa on Vista taas käynnistyy edelleen yhtä hitaasti kuin uutenakin, useita minuutteja. Työpöytä ilmestyy kyllä parissa minuutissa mutta siitä menee vielä aikaa ennen kuin alkaa oikeasti toimia normaalisti. Aikaa en tosin ole ottanut.
 
Mitä tulee noihin flash-levyihin niin johan tässä olen pari vuotta miettinyt että milloin alkaa pyörivien levyjen lopullinen sukupuutto. Niissä kun on hienomekaniikkaa jonka valmistaminen maksaa aina jotain, sitä ei voida tehdä loputtoman halvalla. Muistipiirit taas ovat "painotuotteita", kun alkuinvestoinnit on tehty, yksittäisen kappaleen hinta on olematon.
 
Eli todennäköisesti jossain vaiheessa myös CD/DVD jne. levyistä luovutaan ja mikäli fyysistä tallennusmediaa tarvitaan, käytetään muistikortteja. Fyysisten tallennusmedioiden tarve kylläkin myös vähenee kun informaatiosisältö yhä useammin ostetaan suoraan netin kautta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=188891