Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:slyme
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:herääminen melodiaan
Aika:10.03.2010 10:10
Sattu tällanen juttu: heräsin yks aamu uneen, jossa soi selkeänä leffamusiikkina sävelmä. Sävelmä niin selkeä, että hyräilin sen kännykkään talteen heti ekaks herättyäni. Kohta vihelsin sävelmän myös, se valtas vähän koko päivänkin siinä ja pakotti sanoittamaankin itsensä.
 
Pari viikkoa tapahtuneesta soitin vihellelmän yhdelle tutulle, joka ällistyksekseni analysoi tarkalleen mistä vihellys kertoi. Päättyneen suhteen tuskan ja tunnelman, positiivisuuteen kääntyväisen elämänhallinnan (kumminkin), haikean "elämä voittaa"-fiiliksen. En ollut itse edes tajunnut koko asiaa, luulin ilmestyksen liittyvän yhteen toiseen juttuun. Mutta kun kuuntelin melodian analyysin päälle, tajusin itsekin että siltähän se tosiaan kuulostaa, juma- ja lauta.
 
Mutta. Mitä tossa siis tapahtui oli se, että ilmeisesti alitajunta käsitteli kaiken se murheen ja sitä seuranneen toivon niin, että kaikki purkautui ulos melodiana, kertoen tarinan niin tarkalleen, että sen joku heti kuuli.
 
Mä olen aika ihmeissäni, etenkin kun en ole millään lailla ollut harrastunut musiikin suhteen. En soita mitään, en ymmärä teoriasta mitään etc. Mulla on toi "biisi" vaan nyt, jonka täytyy alitajuntani sekoilut tuntien olla aika lailla aito. Yritän tehdä sille jotain, mutta se on vähän hankalaa kun on keinot vähän vähissä. Pitää kai oppia soittamaan jotain..vähän olen tos hankkinutkin sitä sun tätä.
 
No mut, kysymys kuuluu: onko tämmönen yleistä harrastuneemmille? Mä olen muuten aiemmin nähnyt unihorroksissa kaikenlaista, valveillakin (roikkuvia & hyväksyttyjä patentteja kymmenkunta, kaikenlaisia tuoteideoita läjäpäin etc), mutta että melodia tuolla tavalla, johan on kummallista. Alkaako tässä joku patoutunut musikaalisuus purkautumaan, vai mitä tää on ja mitä pitää tehdä? Jos mä kykenenkin säveltämään? Teenkö mä tämmösillä ideoilla mitään, kun kaikki keinot puuttuu?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=188754