Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sedative
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitaran erilaiset kielitystavat?
Aika:09.03.2010 16:47
Suosittelen lämpimästi jäsen ReBeat:in linkittämää tapaa punomattomille kielille. Ja mikä omituisinta, mulla on jopa syy tähän mielipiteeseeni. Mitä enemmän kieltä ruuvaat viritystapin ympärille, sitä enemmän siihen on mahdollista jäädä löysää, joka taas kiristäessä tai venyttäessä aiheuttaa vireen heittelyä. Ja punomattomat kielet helposti luistavat tapin ympärillä, ellei niitä kierroksia ole tarpeeksi. Siksi siis tuo "ihmeviritykseksi" mainittu tapa. Punotuille kielille tuosta ei mun mielestä ole merkittävää hyötyä, koska ne tuppaavat pysymään punoksien avulla ihan itsekin paikallaan.
Tämä siis todettu hyväksi esim. keikkaolosuhteissa, kun on tarve saada kieli vaihdettua nopeasti ja niin, että se pitää vireen seuraavan setin ajan, eikä elä. Millään tällä ei tietenkään ole hevonhelvetin vertaa merkitystä, jos himmaillaan sängynlaidalla ja koska tahansa voi keskeyttää virittelyn ajaksi...
Ja muista venyttää kielet virityksen yhteydessä ja vilkase, ettei niissä tapeissa tosiaan oo niitä teräviä kulmia. Kulma siihen kieleen tulee joka tapauksessa, kun se sieltä tapin reiästä tulee ulos. Ei sen siitä pitäisi vielä katketa.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=188729