Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hollstro
Alue:Bassot
Aihe:Minkä takia?
Aika:07.03.2010 09:36   (muokattu 07.03.2010 09:38)
poppamies: Näin jossain joku aika sitten raportin näistä kiinan palkoista. Suurin ero ei kuulemma ole länsimaalaisten ja kiinalaisten palkkakustannuksissa vaan se merkittävin kustannusero on siellä yritysverotuksen puolella. Näin ainakin jos uskomme erästä virallista suomalaista tukimista, ja miksi emme uskoisi.
 
Tietty kyseessä on kokonaiskustannus jota yritykset optimoivat. Se on monimutkainen soppa koostuen mm. seuraavista asioista:
- työllistämisen kustannukset yritykselle (palkka, sosiaaliturvamaksut, vakuutukset, työpaikkaruokailu, majoitus...)
- kansainvälisen koulutuksen ja kielitaidon omaavien johtajien saatavuus ja hinta
- voiton verottaminen ja sen "kotiuttaminen" yrityksen kotipaikkakunnalle
 
Noiden suhteen on paljon eroja, ja esim. Kiinassa useita verovapaita alueita joissa työllistäminen on tehty ulkomaiselle yritykselle normaalia edullisemmaksi, vaika johdon palkat ovat ihan länsitasoa. Intiassa palkan päälle laskettavat kulut ovat mutamia prosenteja kun taas Kiinassa helposti palkan suuruiset.
 
Se on kuitenkin selvää että mitä suurempi osuus tuotteen jalostusarvosta on työtä, on työllistämisen kustannusetu merkittävä syy siirtää tuotantoa halvan työvoimakustannuksen maihin. Kiina on jyrännyt tällä viimeiset reilu 10 vuotta. Intiassa on hullunhalvat IT työläisten palkat koulutustasoon verattuna ja nyt yritykset tutkailevat Vietnamia, Bangladeshia, Pakistania jne. Lukekaa kirja World is Flat niin ymmärrätte miksi työ siirtyy itään.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=188545