Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Anzee
Alue:Koskettimet
Aihe:Syntikoiden hinnoista
Aika:06.03.2010 20:46
Jäänyt vain parin kasarisyntikan myyntihinta (suunnilleen) mietityttämään tämän päivän markkinoilla:
 
Yamaha DX7 maksoi wikipedian mukaan uutena (olettaen) n. 2000 USD eli n. 1470 €.
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_DX7
 
Ja nykyään laitetta myydään pääosin 200 - 300 euron hintaan. Käytettynä tietenkin.
 
sitten..
 
Roland Juno-106 maksoi wikipedian mukaan uutena (olettaen) n. 799 _ eli n. 885 €.
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Roland_Juno-106
 
Ja mitä olen markkinoita seurannut nyt niin laitetta myydään pääosin 500-800 euron hintaan (käytettynä). Eli hinta on pysynyt suhteellisen korkealla.
 
Wikipedia ei välttämättä ole paras mahdollinen sivusto antamaan oikeaa tietoa, mutta miksi joku laittaisi nuo hinnat sinne jos ne ei pitäisi paikkaansa. Esim. Vintage synthin (www.vintagesynth.com) mukaan DX7 pyörii 300 $ hinnoissa ja Juno-106 450 $ hinnoissa jotka ovat enemmän suuntaa antavia nykypäivänä.
 
Ostin päälle vuosi sitten Yamaha DX7:n 300 euron hintaan, ja nyt haluan myydä sen pois ja hankkia tilalle Juno-106:sen. Ajattelin että nuo pyörivät melko samoissa hinnoissa mutta olinkin väärässä.
 
No sitten kysymykseen:
 
Miten ihmeessä tuo DX7:n hinta on romahtanut noin paljon nykypäivään kun taas Juno-106:sen ei? Tietääkseni molemmat ovat melko kysyttyjä ja legenda-syntikoita. Jotenkin en usko tuohon Wikipedian antamaan tietoon DX7:n hinnasta, on se kuitenkin sen verran iso summa. Mutta vaikea sanoa..
 
Kysyn ja pohdin tätä asiaa niin kovasti siksi koska en haluaisi joutua maksamaan kauheasti väliä kun vaihdan tuon synan. Wikipedian mukaan kun DX7 on arvokkaampi syna ja nykyään Junoa myydään paljon kalliimmalla. Ymmärrän toki että ajat muuttuu ja hinnat vaihtelee, mutta en vaan yksinkertaisesti päässyt eroon siitä piinasta minkä tuo wikipedian antama noista hinnoista aiheutti. :D
 
Tein tämän ketjun myös siksi että täällä voisi keskustella muutenkin noista kasarisynien hinnoista ihan laajemminkin. Kertokaa ihmeessä omia näkemyksiä ja kokemuksia asiasta ja aloittakaa ihan omiakin aiheita jos siltä tuntuu.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=188619