Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sax-pappa
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Putkiradio AGA 2041/Tubeman
Aika:05.03.2010 18:41
masa911: Mistä sen vois parhaiten tietämätön maallikko nähdä päällepäin onko tätä rempattu?
 
Nimittäin, itseeni teki vaikutuksen kirpputorilla koko laitteen yleiskunto. Ei juurikaan käytön jälkiä, puukuori lähes naarmuton (pikemminkin muutama uudehkon näköinen, joita voisi kuvitella kirppikselle ym raahaamisesta), valitsimet/säätimet yhtä hyvässä kunnossa (ei kulumisen jälkiä, ajatellen, että jos tätä 50+ vuotta olisi ruuvattu, niin kyllä luulisi olevan enemmän normi käytön jälkiä), samoin kaiutinkangas ja verkko, ehjää, ehtaa.
 
Ja sisällä, kaikki mielestäni, näyttää vanhalta. Asteikkonäytön lampuille menevät johdot kangasjohtoja. Kaiuttimelle ja EM-4 lampulle menevät johdot keltaisia ja punaisia muovipäällysteisiä johtoja, kangaslangalla yhteen sidottuna. Siis, sidottu narulla, vähän niinkuin nippusiteellä. Kolvauksissa ja muttereissa on "sinettilakat" (?) ehjinä. Juuri mikään ei itselleni viittaa mihinkään uuteen. Ainoastaan (olisikohan tuo käämi tai jotakin sinnepäin) rulla missä kiertää kuparilankaa ja ympärillä on neliön muotoisia "levyjä" nipussa, jotka ovat "pultattu" toistensa läpi joka nurkasta. Kolmessa nurkassa on vanhan kupariniitin näköinen kanta ja yhdessä kuusiokantapultti, siis ei kuuskolo, vaan kuusiokanta.
 
Osaako ammattilaiset päätellä jotain näistä kuvauksista?
 
Jotenkin en jaksa uskoa, että kukaan olisi restauroinut tämän näin hyväkuntoiseksi ja myisi kirpputorilla 37e. Vai voisiko tämä olla jonkun mummelin lähes käyttämätön laite? Selittäisikö se nykykuntoa, eli että vielä pelaa näin hyvin. Vai kuivuuko ja falskaako ja ties mitä, ne osat mitä aikaisemmissa keskusteluissa on tullut ilmi. Onko mahdollista, että osat olisivat voineet säilyä pelkästään siitä syystä, ettei laitetta ole näinä vuosikymmeninä juurikaan käytetty?
 
Nolottaa, kun en tiedä oikeaa termistöä, mutta koitan kuvailla kykyjeni mukaan ja ajan saatossa opin.
 
Kiittää taas, Matti

 
Eipä sitä juuri maalliikko katsomalla näe. Ammattilainen kyllä sitten näkee onko joitan osia korvattu uudemmilla jne. Jos tuo olisi oikeasti restauroitu eli osía korvattu alkuperäisillä tai alkuperäiseksi naamioiduilla, ei sitä varmasti kirppiksellä noin halvalla myytäisi. Jokatapauksessa olet tehnyt hyvän ostoksen saadessasi noin hyväkuntoisena säilyneen vanhuksen!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=188487