Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Åboensis
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Vox AC30
Aika:05.03.2010 17:31
jra: Menee OT:ksi, mutta kyllähän 60-luvun lopulla Vox brändinä oli vähän aikaa jenkki - tosin ei kovin hyvällä kaupallisella, eikä laadullisellakaan menestyksellä. Nuo Vox-jenkkitrankut eivät varmaankaan ole niitä joiden pohjalle nykyinen Vox-brändi haluaa maineensa perustaa:
 
Itse asiassa juttu menee muistaakseni jotenkin niin, että kun Voxien kysyntä (lähinnä Beatlesien johtaman britti-invaasion siivittämänä) 60-luvun puolivälissä kohosi USAssa pilviin, eikä sitä pystytty enää brittiläisillä import-vahvistimilla tyydyttämään, ryhtyi The Thomas Organ Company valmistamaan Vox -vahvistimia jenkeissä sikäläisille markkinoille. Tom Jennings ei ilmeisesti olisi halunnut, että Voxeja tehdään muualla kuin brittein saarilla, mutta JMI:n emoyhtiö Royston päätti toisin. Jenkit rupesivat sitten melko pian tekemään pelkästään transistori-Voxeja. Eli ei Vox tuolloinkaan kai varsinainen amerikkalainen brändi ollut.
 
Täysin onnettomia ne amerikkalaisten Super-beatlesit ja muut trankku-voxitkaan eivät kai olleet - esim. Tom Pettyn ensimmäiset levyt on käsittääkseni soitettu sellaisilla ja ihan hyvältähän ne edelleen kuulostavat.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=188481