Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hollstro
Alue:Bassot
Aihe:Minkä takia?
Aika:05.03.2010 10:25
14A03: Miksi kaikkien vanhojen merkkibassojen hinnat on nostettu taivaisiin?
 
Niitä ei enää tehdä: kysyntä ylittää tarjonnan, hinnat nousee
 
Miksi esimerkiksi made in Mexico kolmannen luokan Fenderit raavitaan tehtaalla jo valmiiksi käytettyjen näköisiksi? Ootteko panneet merkille?
 
Juuri tuon edellisen seikan vuoksi. Kitaratehtaille on paska jutu että vanha kama on halutumpaa kuin uusi. Ne kuitenkin elää uusien myynnillä.
 
Mikä vika uusissa merkkikamoissa on.
 
Ei mitään vikaa. Nykytuotanto on hyvälaatusta.
 
Tehtiinkö pari-kolmekymmentä vuotta sitten parempia?
 
Yleisesti ottaen ei tehty. Soittimen vanhenemiselle ei kuitenkaan voi muuta kuin antaa ajan kulua. Vanha ja vähän kulahtanut soitin on mulle paljon mieluisampi peli kuin ihan uusi.
 
Tuotanto näyttää pikkuhiljaa kuitenkin menenvän tuotantokustannuksiltaan aina vain halvempiin maihin. Entä laatu vs hinta?
 
Paras laatu maksaa edelleen paljon. Tusinatuotanto halvimman kustannustason maissa on jo 60- ja 70-luvuilta tuttu asia. Silloin esim. Saksalaiset ja Japanilaiset tuottajat olivat halpatuottajia. Myös USAssa oli omat halpismerkkinsä. Kustanustason nousua kompensoitiin laadun nostolla ja esim. 70-luvun lopun ja 80-luvun alun Japanilaiset ovat todella hyviä soittimia tänään, oiivat silloinkin. Nykytuotanto japanissa on erinomaista, muttei enää kustannuksiltaan kilpailukykyistä Indoneesian, Kiinan ja Korean kanssa.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=188545