Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:moderndrummer88
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:JKL:n konsa, risut/ruusut?
Aika:04.03.2010 20:49   (muokattu 04.03.2010 20:52)
dumbass: Minusta taas on hassu ajatus, että kun koulu valmistaa ammattiin, joka käytännössä on keikkailua, niin sitä keikkailua ei järjestetä.
 
No voi jumaliste :D Tuleeks se koulu järkkäämään sulle keikat sittenkin kun oot valmistunu? Kyllä se keikkojen haaliminen pitää jo ite oppia tässä vaiheessa.
 
Ei ole mikään itsestäänselvyys että jokaiselle todella omatoimisellekin oppilaalle riittäisi soitettavaa "kun itse järjestää". Joka tapauksessa siitä ei pääse mihinkään, että ainakin meidän koulun resurssit on muutenkin ihan liian vähissä, kun ei suoda edes treeniaikaa kunnolla pitämällä vain muutamaan luokkaa oppilaiden varattavana. Just pointing out, ei liittynyt kyllä tuohon varsinaisesti.
 
Itsellä on varmaan tän lukuvuoden ajan ollu vähintään pari keikkaa kuussa keskiarvolla, ja niistä alle yksi kolmasosa on koulun ws. keikkoja ynnä muita projekteja. Muut on sitten ton oman poppisbändin tai jotain turvekeikkaa.
 
Täytyy kyllä sanoa, että on siinä mielessä ollut hyvä juttu, että "jouduin" tänne kajaaniin konsalle. Treenaamaan pääsee ihan milloin vain, kun koulu vain on auki ja treenitilat on aivan loistavat, myös kunnon studio tarkkaamoineen löytyy ja on täysin oppilaiden käytettävissä.
 
En ole tosin muissa ammattikouluissa ollut, joten ei ole oikein kuvaa miten paljon sitä "työharjoittelua" sitten muissa ammateissa käytännössä tulee. Olen kuullut että suuri osa koulutuksestä sitä usein kuitenkin on, miksei muusikon koulutuksessa? Ok, on halvempaa ja helpompaa laittaa oppilas rakennustyömaalle ilmaiseksi töihin kuin järjestää oppilaalle keikkoja baareihin, myönnetään. Siitäpä se ehkä johtuukin.
 
Työharjoitteluahan kertyy alalla kuin alalla minun käsittääkseni se 800 tuntia. Tämä sun pitää saada kasattua keikoista yms. siihen mennessä kun valmistut. Meillä on sellainen systeemi, että ne pitää sit kirjailla sellaiseen päiväkirjaan/rekisteriin netissä ja sieltä opintosihteeri kirjaa ne eteenpäin. En kyllä itekkään varmaan yli puoleentoista vuoteen sitä täytelly, mutta onneks noi keikat ja opetustunnit on aikalailla ylhäällä kännykän kalenterissa...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=188499