Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sax-pappa
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Putkiradio AGA 2041/Tubeman
Aika:03.03.2010 22:11
masa911: Kerran vielä pojat!
..ainakin..
 
Enempää en kehu, muuten menee nuolemiseksi ;-)
 
Vielä kysyn, kun taustalevyssä ja takapaneelissa on reiät A ja GJ, A lienee antenni ja GJ maadoitus(kuvan mukaan idioottikin ymmärtää), joten jos AM antenni on laitteessa sisäisenä, miksi erillinen ulostulo? Tehostaakseen sisäistä vai jotain muuta? Tämä on vaikeaa...
 
Matti pojasta taisi tulla putkiradio harrastaja. Mielenkiintoista...
 
Ja fiilis, tunnelma ja ääni on niin mieltä koskettavaa, että taidan olla kusessa. Antaa "tytön" kertoa asiansa niin kauan kuin ääntä riittää.
 
Jukaksi en suostu itseäsi kutsumaan.
Olet Tubeman..
..Tuubimies..
...Kaikkien Tiedon Janoisten Sankari...
 
!!!Tubeman!!!
 
Olkoon tuo tämänkertaisen viestin vitsi, mutta jos suot, saatan tulevaisuudessa häiritä lisäkysymyksilläni. Ja toki jos, niin lähestyä saa.
 
-Matti-

 
Tuossa radiossa ei ole sisäistä ferriittiantennia. Tuohon aikaan se ei vielä ollut tavanomaista. Itselläni on malli 2042, joka on ilmeisesti ulkonäöltään ja kytkennältään vastaava rinnakkaismalli U-sarjan putkilla, eli yleisvirtakone.
 
Antenniksi riittää hyvin jo muutaman metrin johdonpätkä. Illalla hämärän tultua herää keskiaaltoalue eloon ja lukuisat asemat tulevat kuuluviin. Päivälläkin kyllä lyhytaaltoalueilta löytyy kuultavaa, jos radiossa vain kaikki alueet ovat toimivassa kunnossa.
 
Tervetuloa vanhojen radioiden kiehtovaan maailmaan!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=188487