Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sami_T
Alue:Livetoiminta
Aihe:JBL JRX 125 PA-kaapit
Aika:01.03.2010 18:57   (muokattu 01.03.2010 19:01)
Laaksonen: Juu, Kyl mä sen hoksaan että alapää jää pois ;).
Aattelin jos oisi jotakin ees löytynyt.Kaipa sitten pitää ostaa subit viel =).
 
Mulla on kans ollut tapana ostaa aina itelleni kaikki laitteet, joku pahe sentään pitää olla kun en juo enkä polta niin johonkin ne rahat pitää hassata.
 
Tuo KariS:än käyttämä setti:
JRX118+tolppa+JRX112M näyttää ihan hyvältä yhdistelmältä tosin kattelin kans tuota
JBL JRX 115 yläpään pojaksi, mitä mieltä?
 
ja tommoset viel lisäksi
DBX 223 XL
DBX 231

 
No tuota.
 
Otetaan tällänen käytännön esimerkki. Katselin että sä oot Salosta niin siellä teidän paikallisessa rokkikellarissa on Martin Audio Blacklinea 1x15" yläpää ja 1x18" basso per puoli. Päätteinä niille 2 kpl isoa QSC:ta. Sinne mahtuu ehkä joku 200-300 henkeä kun oikein sovitetaan.
 
Niin silloin kun siellä on keikalla jotain raskaamman osaston bändejä (ja välillä muutenkin) se on ihan siinä ja kintaalla että suoriutuuko se järjestelmä siitä touhusta vai ei. Ja talon miehet ainakin suurimmaks osaks vetelee (tai väittää vetelevänsä hehee) suht mahtillisella äänenvoimakkuudella. Sitten kun on vierailevia seppiä jotka tykkäis vetää vähän lujempaa niin prossun jarru huutaa leipää koko keikan.
 
Hämeenlinnassa on vielä tuota Saloakin pienempi kippola missä on Nexo PS15 ja Nexo LS1200 per puoli, päätteenä Nexo NXAMP4x1. Siellä sama homma.
 
Ja näissä molemmissa esimerkeissä puhutaan aivan eri hinta- ja teholuokan vehkeistä kuin toi JRX.
 
Niin kyllä mä nyt vahvasti nämä esimerkit mielessä pitäen uskaltaisin ennustaa että jos ostat tuohon mainitsemaasi hommaan ton suunnittelemasi paketin tai vaikka kaksi kertaa kalliimmankin paketin niin viimeistään ekan keikan soundcheckissa alkaa hiipiä pieni ahistus hipiään.
 
Lisäksi siinä kun aavistuksen hintsuilla päätteillä ja suojaamattomalla järjestelmällä ruvetaan etsimään sitä metallissa useimpien mielestä tärkeää basarisoundia niin Studiotecin huollon mies saa hyvin äkkiä vähän lisää JRX-elementtejä kalvotettavaksi.
 
Yleispätevänä neuvona heittäisin että jos kellään on epävarmuutta siitä että minkälainen sen järjestelmän pitäis olla niin kannattaa parille keikalle vuokrata sellainen mielenkiinnon kohteena oleva systeemi, ainakin tota JRX:aa voisin kuvitella löytyvän tässä maassa joka niemestä ja notkosta. Siinä se sitten hyvinkin konkreettisesti selviää että olisiko se hyvä hankinta vai ei.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=188391