Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Kansirimoituksen korjaus?
Aika:27.02.2010 23:31
Olen lukenut noi helppiketjut ja muutenkin kahlaillut tätä palstaa ja toivon etten nyt toista mitään iänikuista aihetta, mutta jos niin käy niin eikun lukkoa vaan perään ja pahoitteluni.
 
Asiaan. Minulla on parikymmentä vuotta vanha Yamaha FG410 akustinen kitara joka lienee laminaattikantinen mikäli oikein tulkitsin ääniaukon poikkileikkausta. Sa maksoi aikoinaan 1200mk joten hinta viittaisi hyvinkin laminaattirakenteeseen. Nyt talvella havaitsin, että kielet ovat oudon korkealla (ehkä kaksi kertaa korkeammalla kuin tavallisesti 12. nauhan kohdalta reilu kolme ja puoli milliä nauhan harjalta mitattuna). En ymmärtänyt mitä siinä olisi voinut tapahtua, mutta kokeilin paksumpaa kielisettiä aikaisemmin ja ongelma näyttäytyi sen jälkeen. Tsekkasin kaulareliefin, joka silmämääräisesti oli isohko joka tapauksessa reippaasti enemmän kuin ohuimman e-kielen paksuus.
 
Tutkailin peilillä kaikukopan sisustaa ja ilmeisesti kansirimoitus on paikoitellen ratkennut irti, koska siellä paikoitellen on selkeät raot. Lisäksi siinä kielen kiinnitys palassa on selvä rako siellä takalaidassa (sinne meni paperin pala väliin) ja lisäksi se on haljennut poikittaissuunnassa niiden kielen pidikenastojen väliin on ilmaantunut rako joka jatkuu koko sen puun leveyden.
 
Voiko mielestänne kuvailemani vauriot selittää kielten korkealla olon? tuskin tätä kitaraa pystyn omin neuvoin liimaamaan kasaan uudelleen joten tuumailin josko tallapalan hiominen matalemmaksi auttaisi. En ole varma kannattaako tuota soitinsepällekään viedä (kitara ei ehkä ole tarpeeksi arvokas sellaiseen, vaikka tunnearvoa tällä on ja olisi varmaan vielä ehjäkin jos en olisi tällännyt liian jämerää kielisettiä siihen.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=188365