Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:No Compromise
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kitaran äänitys vahvistimien kautta koneelle?
Aika:24.02.2010 14:53
The_Phenom: Eli siis saanko äänen koneelle jos ostan mikin ja mikserin ja laitan ne näin
ääni vahvarista mikkiin - mikki mikseriin - mikseri koneeeseen

 
Periaatteessa näinhän se menee, mutta muitakin tapoja on! Riippuu vähän mitä sulla on ennestään ja mitä aiot tehdä nyt/tulevaisuudessa. Jos vain riffejä koneelle muistiin->mieti vielä, jos demoa/julkaistavaa matskua niin sitten mikki-mikseri/vast-äänikortti vois tullakin kyseeseen.
 
Jos sulla on POD tai joku vastaava vekotin jossa on vahvistin/kaiutinmallinnukset ja linjaulostulo niin siitä vain piuha äänikorttiin tarvittaessa sopivalla adapterilla varustettuna (6,3mm->3,5mm olugi esim) ja koneessa säätimet oikein. Varmaan helpoin ja halvin keino riittävään lopputulokseen. Vahvistimissakin (transistori/hybridi) alkaa olla line-out tai kuulokeliitäntä, siitäkin sen äänen saa pihalle ihan samalla tavalla. Onko vahvistimessasi tällaista? Jos on niin tarvitset vain piuhan väliin.
 
Mikki-mikseri-yhdistelmä voi koitua kalliiksikin, ja hyvään lopputulokseen ei riitä pelkkä innostus vaan tarvitaan myös perehtymistä asiaan että lopputulos olisi kelvollinen. Täältä keskusteluista löytynee vinkkejä ja ohjeita paljonkin.
 
Listaapa käytössäsi nyt olevia laitteita ja kerro vähän mitä olis aikomus tallentaa?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=188246