Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kyröjoki
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Haaroitus kahdelle etuasteelle, tuloksena vinkunaa
Aika:21.02.2010 20:53   (muokattu 21.02.2010 20:59)
Tervehdys.
 
Eli tarkoituksena oli viritellä tällainen kytkentä jossa kitarasta tuleva signaali haaroitetaan kahteen eri etuasteeseen, ja näistä kahdesta yhdistetty signaali johdetaan sitten päätteeseen.
 
No, luonnollisesti projekti ei sujunut tälläkään kertaa ilman vastoinkäymisiä. Kuvitelmissa oli, että tuollaisessa poksissa, jossa on jakit sekä kitarasta tulevalle piuhalle (joka sitten menee etuasteeseen), että päätteeseen lähtevälle piuhalle (jonka toinen pää tulee siis luonnollisesti etuasteen line-outista), niin kun kytkee näiden jakkien välillä ns. suoran yhteyden sekä plussalle että miinukselle, niin saisi tulemaan etuastesignaalin rinnalle myös ihan kuivan signaalin. Noinhan sen pitäisi mennä, vai eikö? No joka tapauksessa homma toimii ihan ok siihen asti kun tuota ohituskaistaa ei ole kytketty, mutta kun plussajohdon heittää kiinni niin alkaa suht veikeä ulina kuulumaan. Ja siinä samalla tietysti häviää se etuastesignaalikin.
 
Että jos tästä otti nyt mitään selvää, niin mitähän tässä oikeen on tapahtunut? Muistaakseni aiemmin tuli joskus testattua vastaavaa kytkentää, ja toimi ihan ok. Nyt on kehissä vaan tuo helvetillinen ujellus. No, taajuutta pystyy onneks muuttamaan kun vääntelee nappuloita, että voi käyttää signaaligeneraattorina jossain toistaiseksi tuntemattomassa käyttötarkoituksessa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=188161