Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sami_T
Alue:Livetoiminta
Aihe:Peltien ja haitsun mikittäminen ja miksaaminen
Aika:18.02.2010 00:17
Oon nyt aika paljon kokeillu kaikenlaista ja en vaan kertakaikkiaan pääse mieleisiin lopputuloksiin.
 
Useimmiten mulla on isommissa tiloissa kaksi mikkiä peltien yläpuolella aika lähellä peltejä ja haitsumikki rumpalista katsottuna vasemman crashin alla sojottamassa kohti haitsua tai jos siellä on tungosta niin sitten oon mikitttäny haitsun sivusta tai K&M:n klampilla pistäny mikin haitsun ständiin kiinni alapuolelle. Joskus mikitän vielä riden erikseen jos sille on selkeetä tilausta.
 
En halua mitään "yleiskuvaa" setistä vaan kanavaan mahdollisimman paljon niitä peltejä ja mahdollisimman vähän mitään muuta. Keikat on suurimmaksi osaksi rockia eli lavamökää on.
 
Mikkinä on useimmiten SM81 ja en oo kyllä siihen tyytyväinen yhtään, jotenkin todella metallinen ja kirpsakka soundi, tykkäisin pehmeämmästä meiningistä ja tuohon olis kiva saada suosituksia.
 
Haitsu on pienin ongelma, virveli sieltä nyt tuppaa vähän pauhaamaan lävitse mutta oon yleensä ne "kuumimmat" virvelitaajuudet riipaissu menemään ja lopputulos on ollu riittävä. Jotenkin jääny sellainen fiilis että parhaiten toimii kun saa sen haitsumikin crashin alle.
 
Oon kokeillu mikittää peltejä alapuolelta mutta se ei jotenkin kuulosta siltä miltä pitäisi. Vuotoa tuntuisi kuitenkin tulevan tuolla tavalla vähemmän.
 
Suurin ongelma on se että virvelisoundi ja välillä tomisoundit menee kuralle kun sitä samaa kamaa tulee virvelin/tomien omien mikkien lisäksi kolmesta peltimikistä. Ja kaikki nämä luonnollisesti hieman eri aikaan mikä ei mun järjen mukaan ainakaan paranna tilannetta.
 
Niin miten kollegat on lähestyny tota hommaa. Ja olisko jaossa jotain sellaisia quick&dirty-vinkkejä peltimikkien sijoitteluun ja equttamiseen. Onko polariteetinkäännöstä mitään iloa missään tilanteessa. Entäs digivehkeiden kanavadelaysta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=188041