Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Bassballs
Alue:Bassot
Aihe:groove, bassokitaran ja rumpujen yhteensovitus, ajoitus ?
Aika:17.02.2010 11:16
oldbass: Paljon näkyy olevan kirjoituksia hakusanalla groove, muutaman soittajan kanssa keskustellessani, he mainitsivat, että kuulostaa paremmalta jos basso tulee hieman jäljessä rumpuihin nähden, ero on tietysti hieuksenhieno, ja onko näin.
 
Voiko sitä edes harjoitella, vai pitäisikö tuntuman tulla vain soittajalta luonnostaan ? Siitä groovesta parhaimmillaan kai se hyvä tuntuma soitosta tulee verrattuna konemusiikkiin, missä time on aivan kohdallaan.
 
Tästä kommenttia, voiko timea tai groovea miten paljon harjoitella vai tuleeko se itsestään jos rumpalin ja basistin välillä yhteispeli toimii ?

 
Juu, kyll sitä pystyy harjoittelemaan ja kannattaakin.
Se, että tuleeko basso beatin eteen, jälkeen vai on-the-beat, riippuu täysin biisistä.
Esim. R&B-musassa usein soitetaan vahvalla "laid-back"-fiiliksellä. Vertailukohteena rock n'roll, jossa usein pusketaan eteenpäin. Sen paikan kyllä löytää kuuntelemalla erityylisiä biisejä.
 
Itseasiassa nyt kun luen tuon kysymyksesi kunnolla, niin näkisin kyllä, että kannattaa aina pyrkiä soittamaan yksiin rumpalin kanssa.
Jos biisin fiilis on laid-back, niin kaikkien soittajien pitäisi huomioida se soitossaan.
Joskus kyllä kuulee grooveja, joissa soittajat "kiskovat" fiilistä kukin omaan suuntaansa, mutta sellanen vaatii kunnon treenausta, ettei kuulosta epämukavalta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=187660