Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jazzmies
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Rockin ja Rock n rollin ero
Aika:16.02.2010 18:09
Bluesmies: Rock n' roll: Hurriganes, Status Quo, Chuck Berry.
 
Rock: Guns n' Roses, Mötikät, ACDC, Bon Jovi.

 
Sammaa mieltä. Rock and roll on hyvinkin rullaavaa boogie ja shuffle -pohjaista tasapulssista musiikkia, jota on helppo tanssia (ei ehkä Remun nykykondiksessa, tosin). Baseballs kuuluu ehdottomasti tähän lajiin, kun jätetään rock and roll -käsitteen sosiologisasenteellinen liibalaaba pois (asennetta, **kele).
 
Rock on taas rytmiikaltaan tarvittaessa epäsymmetristäkin, kuten proge. Kaikesta huolimatta se kuuluu rock-kategoriaan, eikä jazz tms. Rockissa on rock and rollia enemmän taiteellisia ambitioita, individuaalisia pyrkimyksiä, ja etenkin, alaluokkia. Eli niin kuin aikaisemmin on sanottu, rock on kattokäsite, ja rock and roll on puolestaan rock and rollia. Rock-käsitteessäkin on helppo astua harrastelijamaisiin lantakasaluokituksiin, vaikka sitä on määritelty maailman sivu.
 
Keskustelusta jää varsin usein sivuun itselleni merkittävin rockiin usein yhdistettävä luokka, nimittäin rhythm and blues, tai pikemminkin rhythm and gospel. Siihen kuuluu soul, funk, hip hop ja "nyky" R&B. Tuo laji on hyvin selkeästi yhä afroamerikkalainen, mutta täällä härmässä keskiverto musiikkikasvatus ja vallitseva kulttuuri ei liioin anna avaimia tuon lajin purkamiseen. Täällä tykätään mielummin kömpelöstä tikutikukopoti köpn -rytmiikasta kuin afroamerikkalaisesta groovesta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=187972