Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:padaa@dadaa!
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Rockin ja Rock n rollin ero
Aika:16.02.2010 17:38   (muokattu 16.02.2010 17:42)
sub zero:
rock and rollissa syntyi kuitenkin jo modernin populaarimusiikin kulttuuri, jota tämä "rock" rupesi myöhemmin jatkamaan. varsinainen moderni populaarimusiikki, jossa rock on keskeisessä asemassa, syntyi vasta 1960-luvun puolivälissä about. siinä missä jerry lee lewiksen biisit kuulostaa nykymusiikkia kuuntelevalle nuorelle hirveän vanhahtavalta, niin vaikkapa beatlesin day in the lifessä on jo täysin edelleen ajan tasalla oleva sävelkieli

 
Tämä on hyvin sanottu. Joskus luin Radio Rockia kristisoivan artikkelin jossa jotakuinkin sanottiin näin "classic-rock-fasistin mukaan rockin historia alkaa noin vuodesta 1966 jolloin Clapton perusti Creamin. Sitä ennen tehty rock kuulostaa liian kämäseltä koska studiossa oli liian vähän raitoja ja kitaristilla ei ollut riittävän suuria Marshallin vahvistimia".
 
Ja toinen pointti sitten on mitä tarkoitetaan sillä että levytys on "kestänyt aikaa huonosti"? Esim. Buffalo Springfieldin (1966) debyytistä olen nähnyt suomenkielisessä levyarvostelussa sanottavan näin. Mikä siinä ei ole kestänyt aikaa?
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=187972