Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:velipesonen
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Rockin ja Rock n rollin ero
Aika:16.02.2010 15:51
Rock And Roll on oikeastaan bluesin alalaji ja rock on sitten enemmän fuusiomusiikkia, jossa se afrikkalaisperäinen vahva rytmi ja siihen liittyvä tummahko sävypaletti ynnä bluesin nuotti silloin tällöin pilkottavat enemmän tai vähemmän. Rockin voidaan sanoa sisältävän myös rock and rollin. Blues on minun mielestäni sama asia, eli huolimatta siitä että rock on valkoisten keksintöä, niin se on mielestäni kokonaisuudessaan perimältään mustan musiikin muoto.
 
Rock ja blues ovat yhtä aikaa suunnattoman vanhanaikaista musiikkia ja maailman vaikeinta musiikkia. Ne ovat itsepintaisten jäärien kapinallisten musiikkia. Vanhakantaisten arkkikonservatiivien miltei ihmisjärjelle liian hankalaa ja sitä myöten alati uudenaikaista musiikkia.
 
Jos Blue Suede Shoesin soittaa bassolla, siinä voi luontevasti ja helposti käyttää kaikkia muita kromaattisen asteikon säveliä paitsi ehkä pientä sekuntia toonikan yläpuolella (jos E:stä mennään niin f, C:stä des). Silti sointuja on vain kolme, ne kaikkein tavallisimmat I-IV-V. Sellainen musiikki on perin hämärää ja hyvin vaikeaa.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=187972