Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:CPU
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Rätisee ja paukkuu
Aika:16.02.2010 11:42   (muokattu 16.02.2010 11:44)
Kalmo: Liekö tarpeen saivarrella tuolla maininnalla laskentatehosta. Perustietoa on, että jos muistia ei ole tarpeeksi, niin monen VST:n käyttö tökkii, ja aiheuttaa rätinöitä, kuten Janie Jones kirjoitti. Puskureiden kokojen sopivuus on toki oleellista perusasiaa.
 
Kun ei kysyjä kerro laitteistostaan yhtään mitään, niin kuka sitä jaksaa alkaa lypsää niitä tietoja tippa kerrallaan. Silloin on helpompi vain esittää yleisesti käytettyjä standardivastauksia, joiden tiedetään usein toimivan. Voisihan kysyjä vaikka kommentoida, että "muistia on riittävän tuntuiset 3 gigaa".
 
Jos koneessa on esim. vain giga muistia, josta jo käyttis vie leijonanosan, niin ei tarvita kovin kummoisia VST kuormia koneen tökkäämiseen. Eihän kysyjä myöskään kerro, mitä VST soundeja hän Cubasella käyttää (Omnisphere? :o). Kun ei tiedetä koneen tehoakaan (täyttääkö se Cubasen minimivaatimukset) niin ollaan niin tyhjän päällä, että voidaan vastailla oikeastaan mitä vaan, ja aina ollaan oikeilla jäljillä.

 
Toki. Toi muistinlisäys on vaan noita mäkkimiesten juttuja (kun se on ainut mitä sille voi tehdä) ja kävihän se ilmi, että jätkän ohi ampumiset johtu just tosta mäkki maailmasta. Myöskin hienoa, että kaveri ei käytä windowsia, eikä pc:tä ja neuvoo kovasti asiassa. Voin sanoa, että muistin vähyys, ainakin xp:n kanssa ei ole käytännössä syypää rätinään. Ellei kone satu olemaan vuodelta 2001 tai gigantista.
 
Jos standlone guitar rig tökkii, niin sen käyttöön riittää testatusti giga muistia ja athon 3000+. Joten ei tossa muistin vähyys ole kyseessä, jos kitara mallinnus tökkii. Puskurit ovat n. 90% varmuudella syy.
 
Mut turha tässä on spekuloida kun ei mistään spakseistä ole hajuakaan.
 
K.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=187773