Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:vasili
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Suoraan sielusta soittaminen
Aika:11.02.2010 23:02
Hirveän usein meillä on joitain egoistisia lähtökohtia ja tarpeita soittotilanteissa, jotka estävät omaa musiikillista potentiaalia pääsemästä kokonaisuudessaan esiin. Tätä tapahtuu niissäkin tilanteissa, joissa soittaja ei niin sanotusti ajattele/analysoi mitään. Monesti nuo egosta lähtevät motiivit voi olla ihan sitäkin, että yrittää todistella itsellensä jotain häivyttääkseen omaa epävarmuuttaan. Olen tärmännyt tähän usein treenatessakin - lähes päivittäin.
 
Ehkä parhaimpia juttuja mitä voi tehdä, on jonkinlaisen uuden asenteen omaksuminen. Soittotilanteessa ei saisi olla yhtään kriittinen, vaan pitäis hyväksyä kaikki mitä tulee. Pitäisi myös uskaltaa soittaa niitä omia varmoja asioita, eikä lähteä yrittämään mitään, jolla yrittää räjäyttää muiden keikkaa seuraavien kitaristien ja muusikoiden tajunnan. Tätähän tapahtuu koko ajan, mutta kuinka moni on siinä ikinä onnistunut? Kaikkein tärkeintä on varmaan se, että ei luo soittotilanteeseen minkäänlaisia ennakko-odotuksia tai tavoitetta.
 
En usko, että parhaimmatkaan soittajat pystyy joka keikan jälkeen sanomaan, että tulipas taas soitettua sielusta. Mun mielestä noista hetkissä on aina kyse sen luokan soittofiiliksistä, että niitä mahtuu muutamia vuoteen, jos sitäkään. Ei varmastikaan mikään juttu, jonka voi oppia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=187804