Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:defic
Alue:Työ musiikkialalla
Aihe:Musiikkilukiot
Aika:09.02.2010 08:25
Etevä: Tietysti sekä tasossa että tarjonnassa on eroja, mutta kyllä uskoisin että ainakin jonkinasteista yksityisopetusta tai vähintäänkin yhteissoittokursseja siellä Niinivaarassakin on tarjolla jos se kerran on erityistehtävän saanut. Tietysti kannattaa myös harkita pyrkimistä muuallekin, Savonlinna kun ei kuitenkaan ole mitenkään järkyttävän kaukana Jojensuusta ja kyllä sitä hyvän lukion eteen monet muuttaa kauemmaskin, pääset vähän tuulettumaan. Muutaman Savonlinnan taidelukiosta valmistuneen tunnen ja pelkkää hyvää olen kuullut. Musiikkilukioita löytyy muutenkin ympäri Suomea, eli lähde toki hakukierrokselle.
 
Kävin itse musiikkilukion Helsingissä (Sibelius-lukio, joka ei nimestään huolimatta ole mitenkään klasaripainotteinen!) ja oli vaikea kuvitella itseään peruslukioon. Systeemihän usein erityistehtävän saaneissa lukiossa on että kun käy sen kolmen vuoden aikana vähintään 12 "erityistehtävän mukaista" kurssia, saa jättää pois pakollisia kursseja perusaineista. Puolet on tosin aina käytävä, eli esim. maantiedon kahdesta pakollisesta kurssista kävin itse ensimmäisen ja ruotsin viidestä pakollisesta vain kolme (jota en suosittele, kaunis kieli kuitenkin). Eli kyllä siitä on se hyöty että pääset korvaamaan vähemmän kiinnostavia kursseja musajutuilla. En tiedä Niinivaaran lukion kurssitarjonnasta tarkemmin. Itse en olisi varmaan saanut pakollista kurssimäärää täyteen ilman noita musiikkikursseja, joita kävin suhteellisen paljon.
 
Lisäksi musiikkilinjalla tapaat varmasti paljon samanhenkistä porukkaa ja monista kontakteista voi olla paljon hyötyä jos tulevaisuudessa ryhdyt alalle. Ympäristönä uskoisin kaikkien musiikkilukioiden olevan ainakin jollain tasolla inspiroivia ja monille harrastuneisuutta syventäviä.

 
Itse hakemassa hatanpäälle musiikkipuolelle, ja siellä nyt se menee sinne että kaikki pakolliset on käytävä, ja ne +36 kurssia musiikkia on vain "lisää" siihen. Monilla musiikkilinjaisilla siellä hatanpäällä kuulemma sen 100kurssia... Eipä tuo nyt itseäni sinänsä haittaa, kunhan sitä musiikkia pääsisi jotenkin opiskelemaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=53&t=187427