Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mikkien vaikutus kitaran rungon ominaissointiin?
Aika:07.02.2010 00:06   (muokattu 07.02.2010 00:08)
jussi1976: Siis tarkennetaan nyt kun ei näköjään ymmärretty mitä tarkoitan:
 
Ymmärsin ihan hyvin Juccizn esittämän pointin, ettei itse rungon sointi muutu mikkien myötä. Kysyn sitä, missä määrin oikealla mikkivalinnalla voi kiskoa siitä rungosta parasta esiin?

 
No, siitä sitten haarukoimaan ja pohtimaan, millä pääsis "parhaaseen tulokseen" sun tapauksessa...
Tuossa vähän pohja-aineistoa, ensittäin puulajeista ja niiden ominaisuuksista..
http://img151.imageshack.us/my.php?image=tonereferencebodies5ui.gif
Seuraavaksi voi sitten vierailla eri valmistajien sivustoilla, ja sieltä valkkailla sellaisia mikkejä, joilla saattaa olla vaikutusta lopullisen soundin muutoksiin..
 
Suurin vaikutus kuitenkin siihen loppupelissä korviin kantautuvaan ääneen sähkösoittimissa on se kokonaisuus siinä "äänentuotantoketjussa", varmaan sen olet valmis myöntämään. Riippumatta siitä, onko se lipstick-mikki kiinni masoniterungossa (Danot) vaiko Jacksonin Surfcasterissa, ja, edelleen - jos se mikki sitten vaihdetaan vaikka normi humppariin, ei se rungon ominaisuus soundiin vaikuttavana tekijänä muutu mihinkään, soundi kyllä varmasti muuttuu. Jos sitä lipstick-mikkiä tai sen tuottamaa ääntä ajetaan 8 W Pignosella tai 50 W Peavey Classicilla, se soundi muuttuu, mutta muuttuuko se sitten mikkivalinnan vaikutuksesta sähkökitaran rungon ominaissoundiin.
Toki jonkun nimenomaisen kitaran _soundia_ voi muokata vaihtelemalla mikkejä, mutta edelleenkään ne eivät niitä rungon ominaisuuksia, esim. vahvuuksia keskialueen äänten vaimennuksessa, muuta mihinkään. Nyt sulla on hakusessa jotain "yleispätevää" ohjeistusta ilmeisesti _kaikkien_ mahonkirunkoisten kitaroitten mikkivalinnan suhteen, sen paremmin ilmoittamatta, että halutaanko kirkastaa mahongin "tummempaa" soundimaailmaa, vai sitä edelleen korostaa mikkivalinnalla, joten tähän kysymykseen on likipitäen mahdotonta antaa minkäänmoista "järjellistä" vastausta. Saati sitten, että niitä mieltymyksiä ja sounditarpeita on niin perin erilaisia.. Joku saattaa tarvita Humbucker From Hell - tyyppistä yläpiikkiä, joku toinen taas ala-keskialueen korostusta.
 
Mutta noilla annetuilla linkeillähän sinä voit vaikka itelles laatia jotain taulukkoa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=187645