Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Puusta puhetta..
Aika:30.01.2010 23:55
Tässä on muutamassakin viestiketjussa sivuttu tavalla jos toisella kitaroiden valmistusmateriaaleja. Aloin miettimään, että miksiköhän kitarat niin tiukasti nojaa perinteiseen teknologiaan ja vallankin valistusmateriaaleihin. Polymeerit ovat tehneet invaasion melkein kaikilla muilla aloilla viimeisen sadan vuoden aikana, mutta eikö puuta ihan oikeasti pystytä kitaroissa korvaamaan. Enkä tarkoita nyt mitään vaneria tai lastulevyä, koska puutahan nekin on. Muistan, että joskus kaheksankytluvulla joku yritti tuoda markkinoille huonolla menestyksellä hiilikuituista kitaraa ja on aikaisemmin joku koittanut sähkiksen muovistakin väsätä (eikös muuten M.A. Nummisella ollut jossain tv esityksessä läpinäkyvästä muovista valmistettu Fender stratokaster kun se esitti jonkun Baccaran biisin suomennoksen?). Sellaiset viritelmät eivät vain ole saaneet suosiota. Missä vika?
 
Ihan saundipolitiikkaa pohtien voisi kuvitella, että mallintaminen ratkaisisi viimeistään lähitulevaisuudessa kaikki saundiongelmat (juu tiedän että ainakin Line6 on aika surkea putkivahvarin mallintaja). Onhan digitaalipianotkin kelpuutettu ammattimaiseen musiikkituotantoon ainakin käyttömusiikin osalta (ei kai ne ihan seinwayn veroisia ole), mutta kitaroissa se ei ole onnistunut (onko kitara sitten niin paljon dynaamisempi soinniltaan mallinnettavaksi ettei se ihan niin vain mallinnu).
 
Olisitko itse valmis ottamaan jonkun polymeeristä tehdyn soittopelin, jossa on hyvä tuntuma, jos jokin tietokonehärpäke pystyisi loihtimaan siihen täydellisen saundin? Itse saattaisin niitä vierastaa, mutta ehkä sellainen on joskus realiteetti, kun kitarapuut vaan loppuu ja hinnat karkaa pilviin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=187374