Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Gallante
Alue:Klassinen
Aihe:Modernia pianomusiikkia, Liszt?
Aika:26.01.2010 17:37   (muokattu 26.01.2010 17:42)
Ozzyneito: Yann Tierseniin
 
Olettaen että etit lähinnä taidemusiikkia (päätellen siitä, millä alueella aihe on), Tiersen on ehkä vähän siinä rajoilla. Elokuvamusan ja instrumentaalisen viihdemusan säveltäjänä ei missään nimessä huono, mut ite en osaa nähdä sen tuotantoo mitenkään ensisijasesti (jos lainkaan) taidemusiikkina.
 
Ozzyneito: Liszt
 
Lisztiä, kuten ketään muutakaan 1800-luvulla vaikuttanutta säveltäjää ei oikein voi sanoo moderniks. Toki Liszt oli monessa mielessä edellä aikaansa ja etenkin myöhäistuotanto lähenee impressionismia ja jopa varhaista modernismia, mutta kuten sanottu, prisonnier a son temps.
 
Ozzyneito: kuhan pysyisi suhteellisen minimalistisena, eikä esim. jousia hirvittävästi esiintyisi
 
Tarkotatko tällä musiikillista tyylisuuntaa nimeltään minimalismi vai ylipäätään yksinkertasta ja pelkistettyy musaa? Jousisoittimia nyt tuskin muutenkaan esiintyy soolopianobiiseissä.
 
Toi kysymys vaatii vähän tarkennusta. Etitkö nyt modernii viihdemusaa jonka sävelkielessä ja ilmasussa on vahvoi vaikutteit romantiikan ajan taidemusasta (Tiersen), romantiikan ajan taidemusaa (Liszt), minimalismia (esim. Steve Reichin, Terry Riley) vai ylipäätään modernii pianomusiikkii?
 
Kaikista mainituista vois toki suositella jotain, mut suosittelen mielummin jotain sellasta mitä oikeesti etit.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=169835