Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:runrunrun
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Voxin tilalle?
Aika:13.01.2010 01:41   (muokattu 13.01.2010 03:15)
AC15 CC:n soundi vakiona oli mulle todella kireähkö yläpäältään. Ice pick-meininkiä. Paremmilla putkilla ja pikku modauksella helpottaa. Ns. bright cap mod autto mulla paljon. Voi toki olla että olen hieman tummemman saundin ystävä. Särösaundeista ei mun kokemuksen mukaan saa irti mitään kovin käyttökelposta kotivolyymeillä, treeniksellä kyllä lähtee, särö pehmenee käyttökelposeksi kunhan volaa on lisää... kotona sitten purkista säröt. On vaan aika tarkka purkkien suhteen, ei tykkää kovinkaan tubescreamer-tyylisistä mid hump-speduista. Jos on säröjä tai fuzzeja joissa ei saa tonea säädettyä eriksensä niin top boost-yksikön kans on aika vaikia saada niitä yläpäitä kuriin.
 
Cleanit riitti kyllä meikäläisellä keskilujaa paukuttavan rumpalinkin kanssa. Hyvä tremolo ja kivan friikahtanut reverbi löytyi siitä laitteesta, taitaa olla samat kuin AC-30ssäkin. Mutta myyntiin meni...
 
Voisin suositella Laneyn Lionheart-sarjan 20-wattista versiota AC-30:n vaihtokaveriksi jos saundipolitiikka on Voxin suuntaan kallellaan. Tai 5-wattista Lionhearttia jopa, jos treeniksellä riittää pelkät säröt tai pikkurosot, ei cleaneja. Ainut ongelma on että Laneyn 20-wattisesta on vaan joko 4x10-versio (painaa aika lailla) tai pelkkä nuppi johon pitää hommata siis kaappi erikseen. Nuppia oli torilla myynnissä 400 pintaan joskus. Engannista tilaamalla saa uuden halvimmalla. Saundimaailma on hieman tummahkompi kun AC-15:ssa, hienot cleanit ja melko hyvä, suht hienovarainen reverbi. Särökanava on mun mielestä paljon käyttökelpoisempi kun AC-15:ssa, vox-rosoa marshall-vivahteilla - toki jos haluaa tasan Vox-saundia niin se ei ihan osu nappiin. Tehty Briteissä Kaukoidän sijaan.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=186676