Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hollmi-5
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Rumpujen päällystäminen
Aika:11.01.2010 21:07
Mikael: Ehkäpä tän mun Gretsch-setin, jonka alkuperäinen pinnoite on aikojen saatossa saanut sieltä täältä jonkin verran siipeensä - onneks mestoista jotka ei oo niin paljoa näkyvillä kuten tuolta bassarin siitä osasta joka on lattiaa vasten soitettaessa. http://muusikoiden.net/dyn/articles/84.jpg
 
Se just tossa Jamming Samissa tuntuis kiinnostavalta että ne päällysteet on samoja mitä aikanaankin noissa seteissä on käytetty. Alkuperäisyys ja vintagerunkkailuarvo ei sinänsä muuten mua vaivaa koska tästä setistä en tule luopumaan, mut soundi sais kyllä pysyä samana.

 
Kyllähän se alkuperäinen pinnoite olisi toki arvokkaampi. Itse kuitenkin päätät. Ja jos meinaat noi pitää itselläsi, niin sitten pinnoitus on hyvinkin puolusteltavissa. Gretscheissä pinnoittaminen on helpompaa, kuin aikalaisissaan Ludwigeissa tai muissa, koska pinnoite ei mene rungon overlapin mukana rungon sisään. Eli pinnoitteen saa kokonaan pois. Kun uuden laittaa tiukasti liimaten, ei soundikaan muutu.
 
Omien Ludwigien tapauksessa valinta oli tosi helppo. Tomia piti lyhentää, alkuperäinen valkoinen pinnoite oli syvillä naarmuilla ja settiin se ei mielestäni sopinut, vaikka yleensä pidän valkoisista rummuista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=186593