Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:UncleZ
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Basson taso heittelee
Aika:09.01.2010 14:11
Alle 60Hz alueen miksaus (tai masterointi) on aika tarkkaa puuhaa juuri sen takia et musiikin kuuntelijoiden kamoissa on niin paljon eroja. Sen takia hyvät kuulokkeet ovat tarpeen jotta edes noita ääniä pääsee kuuntelemaan, mitenkäs niitä muuten voi leikata ja säätää.
 
Tarkoitus on laittaa Shure SRH840 luurit toisiksi ihan vertailun vuoksi. Nuo alaäänet on tärkeitä siksi, et vaikkei niitä kuule, niin paremmilla kamoilla saa sen livestä tutun punttien tutinan saa myös kotioloihin.
 
Kuuntelin juuri 2 englannissa masteroitua CDtä, toisesta oli selvästi leikakttu bassot pois 40Hz kohdalta joten bassari oli todella hengetön, toisesta piti leikata 20db 30Hz kohdalta. Ilmeisesti kumpikaan ei saa jälkitilauksia ja molemmat CDt masteroidaan uusiksi Losissa. Ei selvinnyt kenen tekeleitä ne olivat, koska pointti oli vain näyttää kuinka kehnoja jotkut masteroijat ovat.
 
Epäilen et http://www.douban.com/artist/jomo/ biisit ovat samassa +20db talossa masteroidut. Kaveri joka oli soittanut tuota levyä PAn kautta kertoi et bassot piti käydä säätämässä subbarin jakosuodattimella. Kokeilkaapa miltä miltä Where the Lightwires Sing tai Please Remember Me kuulostavat, niissä alimmat nuotit ovat 20Hz huittelilla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=184907