Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:aimotuska
Alue:Livetoiminta
Aihe:In ear
Aika:06.01.2010 14:27
Mitenkäs muuten semmonen kerettiläisyys, kuin simultaanitulkkaus in-eareiden kautta? Meillä on tällä hetkellä semmonen infrapunalla toimiva systeemi, sennheiserin headsettien kera, joka ainakin henkilökohtaisesti testattuna on ihan perseestä. Lähetin on virsikirjan selkämyksen kokoinen pikkumulikka, joka täytyy näkyä suoraan headseteille, että kuuluu muutakin kuin trrrrssszzssuuuppprrrrlllööööö... Pikkuset aasialaiset joutuu olemaan kolmea päällekäin kaverin harteilla, että ylimmäinen kuulee mitä puhutaan, kun edessä pojottaa selkä suorana pitkiä eurooppalaisia korstoja.
 
Ja asiaan. Mää mietin joskus, että eikö tommoset radiolla pelaavat in-ear-systeemit toimis aivan yhtä hyvin simultaanitulkkauksessa, kuin ko. tarkoitukseen yleensä käytetyt infrapunasysteemitkin? Miksi yleensäkin noissa on tommonen selkeä raja, että rokkiin käytetään radiota ja puheeseen infrapunaa? Ainakin IR-vehkeet tuntuu olevan varsin hinnakkaita ja vaatii aina sen, että kuulijat on tasan siinä tietyllä alueella (tilassa/huoneessa), että kuuluu.
 
Passaisko tähän käyttöön tommonen vähän paskempikin dBtechnologies tms. kun sieltä ei mitään suunnatonta SPL:ää tartte, eristystä just ja just ja soundi semmonen, että saa tulkkaajan puheesta selvän? Istuessa ei hikikään roisku, eikä beltpäkki oo missään lasten käsiä suuremmassa vaarassa.
 
Nykyisiäkin headsettejä käytetään silleen, että ne pistetään korvakäytävää vasten, joten ihan yhtä paljon luulis korvamähnää kertyvän IEMiin kuin tommosiin virallisiinkin vehkeisiin. Toisaalta, beltpäkkiin vois laittaa vaikka minkälaiset luurit ja rajummat hifistelijät sais tuoda omat luurit jos talon omat etoo.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=176075