Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kosteus kitaran ominaisuuksiin?
Aika:06.01.2010 01:25
Hanok: Akustisillehan tarjotaan erilaisia kostuttimia talven kuivuuden varalle. Voisihan lankkukitaroidenkin laukuissa käyttää kostutinta talvella, vai kuinka? Onko kellään kokemuksia?
 
Kokeilla voi toki, mutta - ajatellaanpa nyt kylmästi (no pun intended) tuota "puun määrää" esmerkiks sähkiksen kaulassa ja täyspuu-akkarin kannessa. Nuo akustisia varten tarkoitetut kostuttimet ei ihan riitä.
Periaatteessa lankkukitaran puitten pitäis olla tehtaalta lähtiessä stabiileja, näin valitettavasti joskus ei oo, ja ne elää. Metallihan ei elä siinä lämpötilasuhteessa mainittavasti, vaan kaulapuu kutistuu, vaikka sen pitäisi olla melko minimaalista, mutta usein kyseessä onneksi ei ole "suurempi" eläminen. Tästä huolimatta kyllä ne soittajan sormet sen tuntee, että nyt on tatsi muuttunut. Eipä siis oikein auta muuta kuin viilaan tarttua (tai viedä ammattimiehelle).
Kyllä nää pohjoisen ilmastot asettaa soittimet omanlaistensa haasteiden eteen. Tulee weather checkingiä nitrolakkoihin, eri puulajien liitoskohdista halkee polylakatkin ym. ikävyyksiä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=186404