Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:L.Ruoska
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Kuulosuojaimet kaiuttimilla + 3.5mm liitäntä
Aika:02.01.2010 21:51
Zammy: Kuunteletkos musaa puhelimesta vai erillisestä soittimesta?
Erillisestä soittimesta 99.9% ajasta. Mulla on sen verran rough and tough työympäristö (remonttia, rakennusta, roudausta, liimoja, maaleja ja rakennuspölyä) että en uskalla hommata mitään hifi-luuria. Mulla on nyt nyt Nokian 5220 jossa on 3.5mm liitäntä ja pari gigaa musaa. Luuri on alle vuoden vanha ja jo melkolailla loppusuoralla (musiikkinäppäimet ja volumesäätö ei oikein toimi). Eli kun vuoden tai parin välein menee luuri ja parissa kuukaudessa ne on jo erittäin käytetynä näköisiä niin en viitsi ostaa mitään kosketusnäyttöistä tai kallista anyway.
 
Mulla on ollut aina noita Creativen soittimia, halpoja ja tukee MTP-protokollaa joten ei tarvii audiokirjoja gigatolkulla synkata Media Playerista vaan voi kopsata suoraan folderit. Nyt on meneillään toinen Zen X-Fi 32 gb, edellinen kesti melkein vuoden...sitä edelliset Zen Vision:M 32 gb soittimet kesti kanssa noin vuoden kumpikin. Onneks ne menee aina kotivakuutukseen ja kun ebaysta ostan niin siinä tekee useimmiten muutaman mukavasti voittoa vielä omavastuunkin jälkeen. En viitsi ostaa erityisen kalliita soittimia koska niistä kuitenkin aina halkee näytöt ja ne menee täyteen sitä hienoista rakennuspölyä joka tunkee joka paikkaan..
 
Kuuntelen pääasiassa audiokirjoja enkä hae mitään hifi-soundia musiikillekaan kunhan nyt jotain bassoa tulisi edes sillon kun koneet ei laula täysillä. Keissi on siis se että remonttihommissa niiden luurien on pakko toimia kuitenkin kuulosuojaiminakin koska iskuporakoneet, sirkkelit ja muut tuhomyllyt tekee vähän hallaa kuulolleni (johon olen hyvin kiintynyt).
 
Vic Firthiä on nyt disautettu tässä ja muissa threadeissa niin että ne eivät taida olla kovin kannattava ostos, kun ovat kaksi kertaa T.Bonen hintaisiakin. Nykyiset luurit ovat Peltorin H7A (jossa alla Sonyn napit), niiden vaimennus on ymmärtääkseni -31dB ja se riittää ihan hyvin. Extreme Isolationin luureissa on kolmen metrin johto mikä ei mulle sovi ollenkaan kun sitten sitä johtoa on ylimääräiset ~1.8 metriä kiepillä jossain taskussa ja paidan alla tjsp, ei hyvä. T-Boneissa on coiled piuha mikä sentään pysyy lyhyenä joten sekin puoltaisi niitä. Vaimennusta olisi 22dBA, luuletteko että riittää mihinkään?
 
On siinä tosiaan sekin vaihtoehto että ostaisin jotkut avoimet luurit ja repisin niistä speakerit noihin Peltoreihin, ei pöllömpi idea ollenkaan. En vain tajua miksei Peltor voi suoraan tehdä passiivisia kuulokeversioita jostain niiden perusluureista. Maksaisin iisisti 40€ jos saisin nämä nykyiset 15€ luurini jollain kämäsillä elementeillä ja 3.5mm liitännällä..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=186264