Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Puoliakustisista
Aika:26.12.2009 19:39
No nyt on pari päivää samickin korean ihmettä testailtu ja täytyy sanoa, että himassa se on tuntunut vielä vähän paremmalta kun kaupassa. Kerrassaan oivallinen keppi täytyy sanoa. Kielet oli pikkuisen korkealla kaupan säädöissä, mutta niitä pystyi melko reippaasti laskemaan ilman alakielien särähtelyä. Soittotuntuma on makuuni erinomainen samaan aikaan sähkökitaramaisen kevyt (paksuista kielistä huolimatta), mutta akustisen voimakas sointi. Namittelin aluksi ilman vahvistinta koska tässä on mielenkiintoinen akustinen saundi, vähän sellainen keskialueelle painottuva nokkaääni aika bluesmainen, vähän kuin f-aukkoisissa akkareissakin, joille tämä on sukua.
 
Vahvistimeen kytkettynä kitara tuntui heräävän henkiin. Sointi on todella eloisa ja rehevä. Vahvistimeni puhdas kanava sai uuden elämän kertaheitolla. Kyllä tämä drivekanavallakin toimii, mutta puhtaan kanavan sointi on niin sykähdyttävä ettei tee mieli mitään yliohjausta tai muutakaan siihen väliin laittaa sotkemaan. Edulliseksi kitaraksi kaikki tuntuu toimivan täsmällisesti potikat ei rusahtele ja parin päivän kokeilulla virekin tuntuu pysyvän hyvin. Irrallaan olevan tallan paikoillaan pysyminen aluksi hiukan huolestutti ja se helposti tuntui liikahtavan kun löysäsin kieliä poistaakseni sen vaahtomuovin palasen siitä tallan alta, mutta kielet vireessä se tuntuu pysyvän paikoillaan. Soitto-otteeni on toki aika hento enkä tiedä mahtaako se pitää kun kitaraa kovempaa runttaa. Asiaa pitänee miettiä sitten kun tulee ajankohtaiseksi. Onkopa teillä kellään ollut ongelmia tallan paikoillaan pysymisen kanssa?
 
Tässä on Dunkan designed mikit, jotka lienee korealainen halpisvastine oikeille seymor dunkaneille, joita ei kai saisi edes tän skitan hinnalla. Mikeistä ei kuitenkaan ole pahaa sanottavaa, koska sointi on täyteläinen ja miellyttävä. Säröä kokeillessa huomasi kyllä että sointi puuroutui verrattuna Gibsoniin (Lespauliin), jossa säröpäässä sointi pysyy varsin erottelevana. Muuten lankkugibson tuntui tähän verrattuna kovin kovalta ja elottomalta eikä sillä oikein huvita samalla tavalla soittaa puhtaalla kanavalla, vaan se tuntuu kaipaavan enemmän räkää.
 
Fiilis on siis todella hyvä tämän skitan kanssa ja tuntuu etten enää ikinä kattele samickeja nokan vartta pitkin. Vaikka tämä kitara oli edullinen, niin mä luulen että koko hinta on kitaraa, kun prändi on halpa. Gretscheissä ja gibsoneissa tuntuu että aina osa hintaa menee siihen logoon, vaikka hyviä keppejä gibsonit ja fenderit on ihan epäilemättä ja onhan noita pari itsellänikin, vaikkakin lankkukitaroita. Vanha sotaratsu vahvarinikin sai uuden elämän ja nyt taas tuntuu, että saatankin pitää sen, kun vilä hetki sitten harkitsin ihan vakvasti vaihtoa. Kyllähän joku transistorivahvari (mallintava varmaan) olisi himassa varmaan kätsympi, mutta epäilyttää kuinka hyvin tuo putkivahvarin sointi sitten mallintuu kummiskaan.
 
Noita Yamahan jazzikeppejä tekisi joskus mieli testailla, kun näyttivät kuvastossa hyviltä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=185718