Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jaakonam
Alue:Kilpailut
Aihe:Bassolinjaskaba 37 äänestys
Aika:26.12.2009 05:14
Pohja oli mainio, suorastaan loistava. Ääniä tuntui olevan vähän liikaakin ensikuuntelulla ja ei jäänyt epäselväksi, että tähän kisaan tulee varmasti hauskoja pätkiä. Väliosa takasi sen, että tositaiturit pääsivät revittelemään. Lopussa oli sitten jätetty varaa kikkailullekin. Taso on (aina ollut) näissä karkeloissa sen verran kova muutenkin, että tunnen olevani väärässä seurassa. Ei haittaa tahtia, pääasia, että on kivvvaa. Rehellisyyden nimissä kaikille olisi pitänyt antaa pisteitä, mutta yritetään nyt jotenkin ruotia. Kiitokset omarklahille järjestämisestä!
 
+++2541: Alun vempautuksen jälkeen tämä veivi jatkoi maltillista nousua ihan omiin sfääreihinsä. Kun soundi on kohdillaan ja toteutus mitä mainioin, ei ole moitteen sijaa. Todella hyvän kuuloista soittoa, johon aavistuksen pörisevä soundi sopii. Vähänpä masensi, kun tämä oli kuuntelulistalla ensimmäisenä... :-)
 
+omarklah: Perusidea oli vähän samantyyppinen kuin omassa vedossa, mutta paljon paremmin toteutettuna. Todiste siitä, että tähän pohjaan ei ollut välttämätöntä soittaa sataa nuottia. Täysin puun takaa tulevasta ja hillittömästä väliosasta piste, muikeaa meininkiä. Hymyilytti kuunnellessa.
 
+J.Hollström: Rickenbackeristako saa tällaista röminää laukkakompilla? Tämä vaan todistaa sen, että vaikka kaksi heppua vetäisi samaan taustaan kahdella ihan vastakkaisella soundilla, voi molemmat saada silti toimimaan. Menee eteenpäin kuin peura satakuntalaisen pellon laidassa kaksipiippuista karkuun (tämä siis hyvä asia). Aggroa piisaa soundissa, mutta kun tatsi on samalla kuitenkin jotenkin kevyt ja iskut osuu kohdalleen just eikä melkein, lopputulos kuulostaa nannalta. Kyllä minä tästä tykkäsin.
 
Esa H: Kohtuullisessa määrin annosteltu nauhakolina on aina hyvä asia. Tahti rauhoittui väliosassa torvien ja koskettimien taustalla. Hyvää soittoa ja vaikealta kuulostavaa kuviota, mutta en saanut tästä oikein kiinni samalla tavalla kuin noista, joille annoin pisteitä.
 
++hollstro: Tykkäsin erityisesti tuosta alun ja lopun laukkamaisesta kompista, sopii biisin henkeen. Oliko tässä soitettu plektralla vai sormin? Opettelun paikka omaa soittoa varten... Mukavan luontevaa tulkintaa väliosassa, jossa basso soljuu muun orkesterin mukana, eikä tökkää missään kohden korvaan. Ei missään nimessä silti tylsää. Kaksi pistettä siitä huolimatta, että perussoundi oli kyllä vähän neutraali, kun tässä on sekä melkoista röytöä että ihan tumppuakin kuulunut.
 
poppamies: Tosi hyvä idea alun kuviossa, kun ei menty ihan helpoimmasta ja ennalta-arvattavimmasta kohdasta läpi. Väliosankin idea monimutkaisempi kuin monella muulla ja soitto on tässäkin koko ajan hyvän kuuloista. Jäi hyvä mieli, mutta yksinkertaisemmalla kokonaisrunttauksella olisi hellinnyt piste.
 
arilö: Hilpeä! Kylläpäs varsinkin siellä lopussa oli melkoista muljutusta, ihan säikähdin ensimmäisellä kuuntelulla. Hirrrrveästi tavaraa ja piti kuunnella oikein moneen otteeseen, että mitä kaikkea sinne oli tarttunut. Soitto hyvää ja osaamista kuulostaa riittävän muidenkin tarpeisiin. Oli varmasti hauska tehdä. Minun makuun tässä on kuitenkin vähän liikaa... :-)
 
Kommentti omasta: Homma puikkoihin vaikeimman kautta, niin kuin ensikertalaiselta sopi odottaakin. Tässä linjaskabassa meni neitsyys moninkertaisesti: äänityksen järjestäminen, harjoittelu, liittäminen pohjaan, miksailun kokeilu ja lopulta osallistuminen itse skabaan. Helvetin hauskaa oli opetellessa tätä kaikkea. Ja tietysti soittoa. Tavoitteena oli verraten tumppu soundi, kun pohjassa tosiaan tuota ääntä oli jonnin verran jo valmiiksi. Aika monen kokeilun ja säädön jälkeen veto meni siis sormin Epiphone Thunderbirdillä suoraan läppärin äänikortille ja Audacityllä talteen. Soundi on siis kaiketi tämän korpin ominaissoundi ja se on minusta aika hyvä tehdaskielisestä alle 250 euron bassosta. Omasta suorituksesta ei voi sanoa muuta kuin että petrattavaa on paljon ja monella alueella, mutta tämä vasta hiljattain aloitettu soitteluharrastus kestää varmaan koko lopun elämän ajan. Mihinkäs valmiissa maailmassa on kiire? Naatiskellaan...
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=58&t=185907