Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Groovi
Alue:Livetoiminta
Aihe:älkää ostako mackien tuotteita
Aika:24.12.2009 00:10
m.lakkavaara: Onhan tuo kohtuuton aika odottaa korjausta, vaikka takuuaika olisikin mennyt umpeen. Takuu/korjausasioissa kannattaa aina velvoittaa myyjäosapulta toimimaan. Heillä on velvollisuus hoitaa myymänsä tavara kuntoon. Myös silloin, kun takuuaika on mennyt umpeen. Tavaroilla on aina olemassa tietty toimintaikäodotus, vaikka takuuaika olisikin jotain muuta.
 
Jos hankinta on tehty Suomen ulkopuolelta, EU-maasta, on tavaran suomalainen maahantuoja velvollinen hoitamaan korjauksen. Tällaisissa tapauksisa on odotettavissa suurta rutinaa maahantuojan puolelta, mutta kannattaa tapella. kuluttajaviraston nettisivuilta löytyy kohtuullisen hyvin tietoa tästäkin.
 
EU:n ulkopuolelta hankitun tavaran takuujutut ovat sitten asia erikseen. Silloin kannattaa olla yhteydessä valmistajaan.
 
p.s. Kannataa varmasti olla yhteydessä myös sinne Luthmaniin!

 
Nyt täytyy kyllä sanoa että sun kirjoituksessa on paljon asiavirheitä. Suomessa laki vaatii käytännössä 6kk takuun tuotteelle. Jos kyseessä on tuote jonka elinikä on oletettavasti tätä pidempi (esim. auto), on takuuajaksi sovellettava yleisesti sille oletettua käyttöikää. Näihin ei minkäänlainen elektroniikka kuulu, siitä on olemassa ennakkotapauksia, joita sovelletaan käytännössä kaikkeen vähänkään vastaavaan tapaukseen.
 
Toisekseen, Suomalainen maahantuoja ei vastaa ulkomailta suoraan tilatuista tuotteista, vaan se tilausmaan myyjä vastaa. Myyjä sitoutuu noudattamaan Suomen kuluttajansuojalakia kun se myy tuotetta Suomeen. Nämä asiat löytyy ihan EU lainsäädännöstä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=185943