Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:megatherium
Alue:Klassinen
Aihe:sinfoninen tietokilpailu
Aika:22.12.2009 19:07   (muokattu 22.12.2009 19:12)
sellisti: Sipilä tais voittaa jo. Ei pöljempi idea, vois jatkaakin mutta ehkä ilman noin tarkkoja rajauksia. En minäkään tuota "kasvaljeeria" tiedä.
 
Ai niin, mitä voittaja saa?

 
Voittaja saakoon tunnustuksen olla kotimaisen säveltaiteen arvossapidetty tuntija ja feinschmekker jolla on korvaa myös kaikkein populaareimpaan konerttorepertoaariin kuulumattomille mestariteoksille. muuta en voi luvata. kuin toivoa että kulttuuriperintöämme vaalitaan jatkossakin välittäen sen parhaita korkeasta teknisestä ammattitaidosta ja intuitiivisesta taiteellisesta näkemyksestä kertovia hedelmiä jälkipolville sitä tukevin esityksin ja tunnustuksin jotka tuntuvat aivan liian usein menevän kritiikittömästi yhteen osoitteeseen ilman objektiivisten kriteeroiden häivääkään tämän keisari itsevaltiaan musiikin arvosta.

kirjoitusvirheeni saattaa olla osasyyllinen siihen vahinkoon. Kysymys on tietenkin Ersnt Lingon v. 1949(?) valmistuneesta kavaljeeri-sinfoniasta. toinen jäi kesken. Mutta on häneltä valmistunut 4 pianokonserttoakin ja oli aikanaan varsin arvossapidetty ja helposti ymmärrettävän säveltäjän maineessa muusikoiden kesken vaikka ainakin jousikvartettoa leimaa myöhäisromanttinen ja paksuhko kirjoitustapa fuugafinaaleineen kun toisaalta teosten muotoilu on hyvin klassisromanttisen tradition ja tekstuuri jopa mozartille ominaisten viehkeän sirojen laulavien pitkälinjaisten melodialinjojen leimaamaa.
 
Mutta arvaatteko keiden käsialaa ovat sinfoniat teljä, Kalevala, meri, retrospectiva, Lemmin poika, inornata?
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=185457