Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jra
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Passiivimikkien järkevät outputit?
Aika:19.12.2009 16:27   (muokattu 19.12.2009 16:29)
fox: Valitettavasti passiivipuolella tulee kyllä ne "rajat" vastaan, ihan käytännön syistä. Jos käämiin lisää kierroksia, menee mikin soundi huonoks, koska dc-resistanssi (ja mikin resonanssipiikki) sitä myöten nousee. Jos koittaa sitä "noukintaa" parantaa pistämällä stydimmät magneetit, siitä mikistä voi tulla sellainen, että kieli ei kauaa värise magneettikentässä eli sustaini loppuu ku kanan lento. Puhumattakaan sitte vire- ym. ongelmista, magneettikenttä kun tuppaa sitä kieltä myös aavistuksen "venyttämään".
 
Aika pitkälle vastaa Foxin kuvaus omia kokemuksia l. ongelmia koskien yhtä minihumpparisettiä jossa kaula(!) oli 25k ja talla 16k. Olivat erittäin krantut korkeudensäädölle ja kelvollisia puhtaita noista ei saanut vaikka kuinka ruuvasi ja testasi. Särötkin olivat melkoisen yksiulotteiset.
 
Sama kitara miedommilla minihumppareilla (N:7k, B:10k) toimii huomattavasti paremmin sekä puhtailla että tymäköilläkin rokkisäröillä (äärimmäisiä metallisoundeja en juuri tarvitse, joten toimimista niissä ei ole kummastakaan setistä kokemusta).
 
Sitä en tuosta kuumasta minisetistä osaa sanoa oliko magneetit minkä tehoiset, mutta sellainen tuntuma jäi että soundin puolesta optimikorkeudella alkoivat vaikuttaa kitaran soivuuteen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=185813