Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:humppahanuristi
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Äänitysten ja levyjen erottelevuus?
Aika:17.12.2009 17:32   (muokattu 17.12.2009 17:34)
molder: MInkähän tyylistä matskua on tulossa? Rokkia, iskelmää, humppaa, rautalankaa... jossa laulua päälle.. Mitä kuvittelen tuosta teidän projektista, niin toteuttaisin niin, että hommaisin tilavan puutalon. JOku vanha nuorisoseuran talo tms. jossa tilava sali tms. ja sinne rakentelisin systeemit. Sermejä vaan vuotoja paikkaamaan ja siltä pohjalta. Mikrofonit soittimien mukaan, Uudet kielet soittimiin ja soittimet hyvässä vireessä ( ja ennenkaikkea soittajat). Lähtösaundi kuntoon. Jos joku vahvareista tuuttaa läpi liikaa niin linkittää sen johkin toiseen tilaan ja mikittää sinne jne. Putken kihinät ei haittaa.
Kyllä kompuralla äänityksen saa tuhottuakin. Kannuihin tilan omaa saundia, vuoto ei haittaa jos hyvä live-saundi ja ei paikkailla jäljestä päin, basari ja basso äänikuvassa "lähelle", virveli kauemmaks reverbillä , Kitaran panoroi esim. vasempaan ja ajaa kitaran kaikua oikeaan kajariin. Urut(?) oikeaan ja urun kaikua vastaavasti vasemmasta ulos. ja Equlla leikkoo soittimet pois toisten soitinten "tonteilta". Laulu tuplataan ja vähän delayta...

Humpasta rautalankaan.
 
Paikka on tosiaan vähän avoin mutta seurantalo olisi kyllä tuossa vieressä melko lailla tyhjillään. Tosin siellä on näin talvella aika kylmä.
Hirsirunko, haltex-puolipaneeli seinät. Soittolavalla melko raskaat kangasverhot. Tyhjänä voi kyllä tulla liian vintagemeininkiä tilan suhteen.
 
jurpontor: Yks menetelmä, tosin suhtkoht vaativa eikä todellakaan mikään "ratkaisu kaikkeen", on tää vanha että pallokuvioinen mikki salin keskelle ja homma miksataan siirtelemällä soittajia mikrofoniin nähden. Laulu sitten erikseen päälle sille toiselle raidalle. Back to roots!
 
Tätäkin olen joskus miettinyt mutta ei ehkä tässä projektissa kuitenkaan
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=185661