Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Ensimmäinen projekti ja apua kaivataan (Stratocaster)
Aika:17.12.2009 17:03
Suave: kun kytkentäkaaviota lukee niin onko tuo kahden kontaktirivin valitsin sama kuin tuo 8, paitsi että ne kaikki on tuossa asetettu peräkkäin?
 
Noita mikkiswitchejä on melko montaa mallia, vaikee sanoa, mikä nasta mitäkin yhdistää. Kannattaa hommata hyvä(hkö) yleismittari, siitä on korvaamatonta apua jatkossakin, jos/kun noita elektroniikkahommia tekee. Saattaa olla, että tuossa sun switchissä, jossa on 8 nastaa linjassa, ne kaks keskimmäistä on "kummankin pään" yhteiset eli ulostulo, siitä sitte reunoille päin on kytkennät 1, 2 ja 3. Mittarilla selviää varmaksi.
 
Entä tuossa jakissa, pitäisikö siinä olla joku merkintä että kumpi on maa ja kumpi on kuuma? Kun tuosta ei ota mitään selvää, vai pitääkö se selvittää kokeilemalla?
 
Plugin kärkeen tuleva liuska on plusa eli "kuuma" signaali. Ks. ylläoleva mittari-juttu...
 
Jotenkin on myös jäänyt epäselväksi, että miksi Stratocastereissa on vain toisessa tonessa kondensaattori? Ja mikä sen varsinainen tehtävä on?
 
Jos siinä ei oo konkkaa, se onkin volume (kuten yleensä Stratoissa). Ei ole sellasta "tone" säädintä joka ilman kondensaattoria pelais, kas kun passiivi tone on sellanen RC-piiri.
 
Sitten tuo tallan paikka, miten tarkasti se täytyy saada ja mihin kohtaan? Leveyssuunnassa sen kyllä saa oikein, mutta pituussuunnassa?
 
Jos haluut, että sen kitaran saa vireeseenkin, on tallan paikka tarkka. Noista FAQeista ja muista kyllä selvii. Mitta on 12. nauhalta satulaan, 12. nauhalta sinne tallaan.
 
Kaulasta sen verran kysyisin että olisiko kannattavaa porata jotain alkureikiä siihen kun sitä alkaa kiinnittelemään ja miten isoja? Kaulataskussa on jonkin verran väljyyttä, että pitäisikö sille tehdä jotain, kaula liikkuu jonkin verran sivusuunnassa ja miten sen saisi idioottikin suoraan? Entä pitäisikö tuo lapa käsitellä jollain öljyllä tai vastaavalla, kun muotoilin sen tyyliin Tele ja se leikkauspinta jäi huomattavasti vaaleammaksi entä koskematon pinta.
 
Alkureikien poraaminen on ehdoton juttu kovapuille, paitsi jos haluut koko homman tehdä "pitkällä kaavalla". Väljä kaulatasku on huono juttu. Tietenkin pitäisi käsitellä, käsittelemätön puu "nuhjaantuu" hyvinkin äkkiä, ja on alttiina imaisemaan kosteutta.
Kaulan saa just suoraan linjaamalla tallan suhteen, voi käyttää paria kieltä, tai pitkää viivotinta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=185641