Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Väsykäsi
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Esp MMV 08/W-BLKP
Aika:14.12.2009 21:20   (muokattu 14.12.2009 21:21)
Mr. Speed: Niin.. En tiedä sitten, tuleeko toi ajan kanssa, kun kuuntelee niitä säveliä tarpeeksi. Kyllä itse huomaan soitosta jos kitara on epävireessä. Se vaan kuulostaa paskalta.
 
Tässä tosin voidaan myös puhua soittajan vaikutuksesta vireisyyteen. Moni aloittelija venyttää aina nuottia vähän kun soittaa, koska ei ole viitsinyt katsoa kunnon soittoasentoa ja tekniikkaa. Ei sillä että pitäisi olla täysin selkä suorana ja kädet taiteen lakien mukaisesti, vaan sillain että soittaminen on rentoa eikä mikään paikka jännity. Samaten monen bendit kuulostavat huonoilta koska he katsovat tabuista että bend. Ottavat selvää miten se tehdään sen jälkeen moni luulee, että jaaha helppo juttu osaan hyvin ja bendaa nuotin sillain noin about; tietämättä miksi nuotti pitäisi bendata, miltä sen pitäisi kuulostaa biisissä ja kaikkein tärkein miten sen saa kuulostamaan hyvältä. Nyt meni jo soittopalstan jutuiksi mutta, kun kerran viritystä sivuutettiin pitihän myös vähän laukoa soittajan vaikutuksesta.
 
EDIT: Juu mulla ainakin tuli ajan kanssa, kun sävelkorva kehitty jne. Mutta kyllä jo harrastuksen alussa pystyin kuulemaan, että onko kitara vireessä vai ei virittäminen korvakuulolta oli sitten jo eri juttu. =)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=185636