Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Suave
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Ensimmäinen projekti ja apua kaivataan (Stratocaster)
Aika:14.12.2009 20:17
No niin kuulkaas porukat tilasin tuolta Beatmanilta tuollaisen Straton rakennussarjan ja siitä tarkoitus on lähinnä käyttää puuosat, virittimet ja talla pienellä ehostuksella.
 
Elektroniikka menee kokonaan uusiksi ja tarkoitus on käyttää kahta kaksikelaista mikkiä yhdellä volumella ja yhdellä tonella. Sittemmin tilasin Sp-elektroniikalta ne potikat, valmiin pleksin kahdelle kaksikelaiselle ja mikkivalitsimen ja ensimmäinen kysymys tuleekin tässä: tuossa tilaamassani mikkivalitsimessa on 8 kontaktia peräkkäin, kun tuossa fenderin stratocasterissa on 4 kahdessa rivissä. Eli kun kytkentäkaaviota lukee niin onko tuo kahden kontaktirivin valitsin sama kuin tuo 8, paitsi että ne kaikki on tuossa asetettu peräkkäin?
 
Entä tuossa jakissa, pitäisikö siinä olla joku merkintä että kumpi on maa ja kumpi on kuuma? Kun tuosta ei ota mitään selvää, vai pitääkö se selvittää kokeilemalla?
 
Jotenkin on myös jäänyt epäselväksi, että miksi Stratocastereissa on vain toisessa tonessa kondensaattori? Ja mikä sen varsinainen tehtävä on?
 
Jossain määrin olen räpläillyt tuon oman Straton elektroniikkaa, mikkejä vaihdellut, kaulalle erillistä kytkintä väsäillyt ja kytkenyt keskimikin tonen toimimaan sekä keskimikille että tallamikille ja saanut kaiken jopa toimimaan, että tältä pohjalta olisin kykenevä tekemään tämän, mutta nämä kysymykset askarruttivat.
 
Sitten tuo tallan paikka, miten tarkasti se täytyy saada ja mihin kohtaan? Leveyssuunnassa sen kyllä saa oikein, mutta pituussuunnassa?
 
Kaulasta sen verran kysyisin että olisiko kannattavaa porata jotain alkureikiä siihen kun sitä alkaa kiinnittelemään ja miten isoja? Kaulataskussa on jonkin verran väljyyttä, että pitäisikö sille tehdä jotain, kaula liikkuu jonkin verran sivusuunnassa ja miten sen saisi idioottikin suoraan? Entä pitäisikö tuo lapa käsitellä jollain öljyllä tai vastaavalla, kun muotoilin sen tyyliin Tele ja se leikkauspinta jäi huomattavasti vaaleammaksi entä koskematon pinta.
 
Monet näistä kysymyksistä ovat teille varmasti itsestäänselvyyksiä, mutta luulenpa, että näissä asioissa on parempi kysyä ja vaikuttaa tyhmältä kuin jättää kysymättä ja olla tyhmä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=185641