Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jouni74
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Halvemmat Mesat ja clean-kanavan kohina
Aika:14.12.2009 17:13
Voi mennä hieman sivuun, mutta hieman samanlainen kohina lähti omasta Nomadin nupista joka kanavalla, mutta johtuikin (viisaammat opetti..) ns. maalenkistä eli muutamat pedaalini olivat kiinni verkkovirrassa, jolloin kaksi verkkovirtalaitetta (spedut ja nuppi) on yhtaikaa käytössä ja yhdistetty audiopiuhalla = kohinaa.
Nyt ei kohise, mutta pattereita menee, kun tuppaa piuhat unohtumaan purkkeihin...
 
Pluto: Nostetaanpa ylös.
 
Jotkut kyselivät, että minkälainen se kohina oikein onkaan. No, äänitin pikaisesti pienen pätkän sitä: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6283
 
Aika hiljainen näyte tuli, ja kuulokkeilla varmaan erottuu parhaiten. Lähinnä kuitenkin kiinnostaa, että mikäli kyseessä on enemmänkin vika kuin ominaisuus, osaisiko joku vahvistinkorjaaja ehkä auttaa mahdollisen ongelmakohdan paikallistamisessa ja kenties korjatakin sen?
 
Jos soittaa erittäin hiljaa, kohina ei kuulu juuri lainkaan. Bändin kanssa se ei myöskään pääse häiritsemään. Ongelmana ovatkin sellaiset tilanteet, jossa kotona haluaisi avata volumea vähän enemmän, tahi äänittää. Harmittaa, että sinänsä pieni ongelma aiheuttaa stressiä, kun vahvistin on muuten oikeastaan juuri passeli.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=184625