Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Pearlman
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Rumpusettiä ostamassa ?
Aika:12.12.2009 10:00
TJORMA: Hei !
 
Olen jonkunaikaa miettinyt uuden akustisen setin hankintaa. Suurimpana haasteena on ollut se, että settejä on valmiiksi koottuna ja "testattavana" hyvin harvassa (asun Oulussa). Piipahdin muutamassa musiikkiliikkeessä Hesassakin, mutta tilanpuutteenkin vuoksi näyttää sama onkelma olevan sielläkin päin.
Nykyisin soittelen treeneissä Yamahan Tour Customeilla (muistaakseni).
 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_tou … id=6a3cd8243e874a62a8d7cc6a9826df03
 
Kotosalla Rolandin TD-20 toimii hyvin. Lisäksi nykyisin käyttämättömänä Taman Superstarit (vuosimallia jotain 70.. 80) lojuu autotallissa.
 
Noista seteistä itselleni vaikeaksi olen kokenut:
 
Yamaha:
- etutomi (toinenkin tulossa) liian korkealla (olen suht lyhyt, basari 22-tuumainen ja tykkään istua melko matalalla)
- lattiatomi "liian kaukana" etutomista
- setti muiden omistuksessa, eikä oikeastaan ostettavissakaan
 
+ toisaalta basari potkii mukavasti verrattuna Taman 20-tuumaiseen
+ ride sopii mukavasti suht alas, jolloin komppikäden olkapää ei väsy kun kurkottaa ylös..
 
Tama :
- basarin päällä tomit ja perinteinen lattiatomi jättävät liian vähän tilaa nykyjärjestyksessään Ridelle - nousee tyypilliseen tapaan aika ylös
- settiä ei oikeastaan saa päivitettyä ilman kompromissejä (kiinnikkeet) ja "sateenkarivärejä" (kun ei taatusti löydy samaan väriä enää)
 
+ hyvä ja toimiva setti omista mieltymyksistäni huolimatta
 
Tarkoitus olisi joko tuunata Tamat tai myydä pois/ostaa tilalle vastaavaa laatua oleva uusi setti 2-3:lla etutomilla ja 1 tai 2 "lattia" toimilla, mielellään niin että lattiatomi jättää tilaa ridelle (olakapään tasolle). Etutomit kai täytyy sijoittaa erillisille ständeille, jotta niiden asentoa voi muutella enemmänkin.
Hitto, kun tuli monimutkainen selitys. No en jaksa keskittyä enempää..
 
Kertokaapa omista mieltymyksistänne/ laittakaa kommenttia, miten tilanteen ratkaisisitte..

 
Minun mielestäni ongelmasi ydin on tuossa matalalla istumisessa, jolloin reidet kasvattavat etäisyyttä tomeihin, kun istutaan polvet 90 asteen kulmassa. Tämähän on epäedullisin ja epä-ergonomisin asento mitä voi olla, ja voi pidemmällä aikavälillä rikkoa myös alaselän. Ehdottaisin asennon muuttamista niin, että nostat tuolin korkeutta miltei seisomisasentoon, tai joka tapauksessa huomattavalle korkeudelle. Selkä on automaattisesti tällöin suorassa luontaisessa asennossa, ja kädet yltävät huomattavasti pidemmälle. Huomaat pian että asento on paljon ergonomisempi ja helpompi soittaa, tottumisessa itselläni yhtä matalasta asennosta kuin sinulla meni pari päivää. Saat myös kaiken tarpeellisen sijoitettua lähemmäksi itseäsi. Asento vaatii tietysti tukevan ja tarpeeksi korkean tuolin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=185386