Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:WanhaWetäjä
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Joko oli aikakin - vai oliko jo?
Aika:07.12.2009 01:03   (muokattu 07.12.2009 01:36)
isojussi: Liiton esa vielä myöntää tessistä tinkimisen:
 
http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/200 … anmaksutavasta_kiistaa_1242799.html

 
Hoho...vai myöntää?Tuohan on niiiiiin wanha juttu kun olla voi, täytyy vaan TEHDÄ näitä keikkoja niin tietää mitkä ovat yleisimmät toimintamallit, eiks je?
Liksa vs matkat ovat ihan perseellään tänä(kin) päivänä, eihän siinä ole mitään järkeä että tes-liksalla tehdään käytännössä keikkabändin hommia!Tuo tes-osastohan on muinaisjäänne ajoilta jolloin bändit olivat joko kuukauden tai 2 viikkoa samassa mestassa, ja sillon se toimi!
 
Mitenkähän vaikuttaa jatkossa?
 
Villi veikkaus, ei mitenkään!Nythän on monella soittajalla pelko perseessä että "jumalauta tässähän joutuu kohta maksaan veroa keikoistaan!". Sitäpaitsi...MIKÄÄN toimisto/ julkisen puolen tilaaja ei suostu maksaan esim triolle lisähintaa +300€ kun ne tulee niin kaukaa.Tämän tietää jokainen.
 
Tiedätkö miksi tämä topicci ei kiinnosta juuri ketään?Kenties siksi että se liippaa pikkasen liian läheltä monen ammattiesankin toimintamallia!Ainoa asia mistä välitetään on se että siitä OMASTA yhdestä keikasta jäis mahdollisimman paljon käteen!Mistäkö tiedän?
Muutama vuosi sitten mulla oli vain satunnaisia keikkoja, sain liitosta korvausta, ei ollut mitään järkeä tehdä yhtä-kahta keikkaa/kk koska se olisi ollut suoraan pois korvauksista, ja koska se on/oli täysin laillista, meni työttömyyskassassa läpi, käytin km-korvauksia vähennyksinä, TOKI ajoin nuo keikat omalla autolla.
 
Plus olen tehnyt tuurauksia joissa ENSIMMÄINEN kysymys on "mitä vähennyksiä käytetään" + olen välittänyt muutaman tuurauksen kun en ole ite päässyt, tuuraajani on kysynyt ensimmäisenä "voiko käyttää km-korvauksia?"...
 
Suomeksi sanoen ; kun annetaan mahdollisuus käyttää joitain "konkeloita" niin kyllä niitä lähes kaikki käyttää, oli se sitten miten järjetöntä hyvänsä, pidemmän päälle.
 
Jos "palkkaa EI VOI maksaa kulukorvauksina" menee läpi ja tulee todellakin osaksi todellisuutta ja kaikki tuota noudattaa niin sillonhan siinä asiassa ei ole enää mitään epäselvää kellekkään?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=185327