Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:beorn
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Ikaalisten soitinrakennuslinja
Aika:05.12.2009 17:07
Pistetään nyt omia kokemuksia, kun opiskelen nyt toista vuotta linjalla.
 
Ikaalisista: jokseenkin mitään sanomaton paikkakuntana ja aika kuollut paikka. Yks baari, ellei kylpylän baaria lasketa.
Ne vanhat uus natsit tms. mitä siälä on ollu alko kuulemma "lökäpöksyiks" ja "neekeri-räpin" kuuntelijoiks. Mutta, paikkakunnalla on uus imbesillien junttiääliöiden sukupolvi, jotka ei vissiin tajua esim. että jokainen ikatan opiskelija tuo kaupungille hirveen määrän rahaa opiskeluaikanansa ja että opiskelijat jotenkin haittaa meininkiä siälä tms. Eli, riidan haastajia ja turpiinvetäjiä pyörii.
 
Koulu taas on mitä mahtavin ja soitinrakennuslinja! Opetus on hyvää ja meinki osastolla on ylipäätään rento ja hyvä kaikin puolin, ainakin yleensä.
Ja niille, ketkä ei edes harkitte alalle jäämistä, vaan harrastamista, niin niillekkin kyllä irtoo koulusta hyvää informaatioo ja vitusti kaikkee hyvää jippoo skeban rakentamiseen liittyen.
Pääsykokeiden aikaan ei ehkä kannata ihan täysillä miettiä, että pistääkö heti yrityksen pystyyn tms. Koulun aikana sitä tulee esim. suomessa ammatin harjoittamisesta ja muusta sen verran tietoa ja näkemys koko rakentamiseen ehkä muuttuu pari kertaa ja sitä yritystä voi miettiä sitten vaikka vikana vuonna tai koulun jälkeen, "viisaampana". :)
Opettajat; Anssi(oma opettaja) ja Rauno on jokseenkin erilaisia ja molemmissa on omat hyvät ja ehkä huonommat puolet, jos alkaa vertaileen. Perin päteviä molemmat. Vähän erilaiset painotukset joihinkin työtapoihin ja näkemyksiin on, mikä ei sinänsä ole huono asia. Koska näin voi jokainen ite miettiä kans, mikä on hyvä ja mikä ei.
 
Vuosiluokalta vissiin aika harva jää alalle, eli siis perustaa soitinrakennusyritysksen, käytännössä. Jos luokalla on 14-16 opiskelijaa, niin ehkä n.pari jää alalle. Loput kai on jossain ahosen musiikissa töissä, huoltamassa kitaroita tai väsäilee harrastuksena omassa kellarissa kavereille kepukoita...
hehheh, jos tykkää soitinrakennuksesta, niin ehkä tosiaan parempi vaihtoehto ois sit vaikka tehä harrastuksena kun lähtee fenderin tehtaalle. En oo asiaan niin perehtyny, mut tuskimpa se kovin hohdokasta loppujen lopuks on.
Ja kun nyt tuli vaik tosta fenskusta, niin joku tos aiemmin mainitti jotain laadusta ja että "tekee heti koulun jälkeen yhtä laadukasta kun esim. fender" tai jotain... Niin, kyllä tuola näki jo monta ekaa sähkäriä(eli tasakantinen sähkis, heti jouhikon/kanteleen jälkeen tehtävä), mitkä on heittämällä laadukkaampia, kun joku perus tehdas tekonen fenderi tms..!
Eli, laatu käsintehdyssä kyllä näkyy tehdas tekosiin verrattuna, jos osaa vähänkin kattoo. Ainakin yleensä...
 
Jos harkittee opiskeleen lähtemistä, kannattaa tienata sukan varteen vaikka pari tonnia käteistä koulua varten. Sinä aikana kuitenkin tulee hommattua konetta ja työkalua jos jonkin laista ja rakennettavien soittimien osat ja raaka-aineet maksetaan tietenkin ite. Tietty, jos ei käytä kouluaikaa nukkumiseen, kahvin juontiin tms. ja tekee kouluhommat ajoissa, niin kerkee varmasti väsäileen ylimääräsiä soittimia, vapaa valintaisesti, sen mitä kerkee. Ja osastolla saa tehä omia hommia iltasin, mikä on ihan saatanan über käytäntö!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=124932