Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:UncleZ
Alue:Bassot
Aihe:Eri kielisettien (ja kielten) väliset äänenvoimakkuus erot
Aika:05.12.2009 15:50   (muokattu 05.12.2009 15:51)
Heitänpä tässä väliin, kun on niin julumetusti palautetta, että sain yhdeltä kielimieheltä kolme G .40 ja A .80 kieltä testattavaksi. Sanoi et laitas nuo 6 kieliseen bassoon rinnakkain. Aika vekkulit, yhdet on hyvin keskiäänivoittoiset, toisessa kilisevä yläpää, kolmansissa aika balansoitu sointi. Äänen voimakkuudet: tokat soi reilusti voimakkaimmin, kolmannet hiukka heikommin kuin ekat. Paha mennä sanomaan ulkonäon perusteella, kielet oroittuivat vain eri väristen päätypunoksien perusteella.
 
Monet tehtaat tekevät kuulema vain yhdentyyppisiä kieliä, mutta myyvät ne eri myyntipakkauksissa, pehmyt muovipussi, pahviloota, peltiloota, "CD" loota, ja tietysti eri hinnat. Nuo testikielet todella vaatisivat erilaisen myyntipakkauksen, nehän on täysin eri käyttäjille tarkoitettu. Joku kaunis päivä ne ehkä tulevat markkinoille, siihen ei kaveri osannut sanoa juuta eikä jaata, hänen homma on vain kerätä käyttäjien kokemuksia saundien ja soitettavuuden osalta.
 
Sanoi muuten tuosta meikäläisen mainitsemasta terhakkaasta viitoskielestä, et hyvin todennäiköisesti viitoskielen ydin oli ollut paksumpi tai eri terästä, ehkä vielä eri valmistajalta. Tehtaalla ovat heittäneet väärän rullan koneesen ja doennäköisesti maailmalle on lähtenyt sekalainen määrä kielisettejä (ja bassoja tehtailta) joissa on ollut tuo sama balanssiongelma.
 
No, toivottavasti saan toiselta tehtaalta flattejä testattavaksi, pomo Koreassa sanoo jees, mutta kiinalaiset pyörittelevät tehtaalla peukkujaan eivätkä lähetä mitään.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=184453