Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kimkorho
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Spotify, raha ja moraali
Aika:05.12.2009 10:53
Koska keskustelu sisältää mielenkiintoisia Spotify-aiheita tuossa toisessa ketjussa, päätin avata tälle aiheelle omansa.. Ja aloitan lainaamalla sieltä toisesta ketjusta:
 
markkuliini: Eiku älkää kuunnelko spotify:a. Se on paholaisen keksintö! Muusikot ja biisintekijät eivät saa siitä kuin puupennejä, ja ette pian jaksa kuunnella mitään biisiä ekaa kertsiä pitemmälle(tän oon kuullu usealtakin muusikolta).
Sviddu, esim. Ladu Gaga. 1 200 000 kuuntelua ruotsissa. Tilitys oli niistä n.250 euroa, josta levy-yhtiö otti vielä puolet. Ja sit se Mokoman juttu.
 
Hei, ei ole ilmaisia lounaita! :P

 
Spotify on minun mielestäni ensimmäinen varteenotettava vaihtoehto liian suosituksi muodostuneelle torrent-piraatti-latailulle. Siksi ihmettelen joidenkien artistien lyhytnäköiseltä vaikuttavaa narinaa pienistä korvauksista, jotka oletettavasti saadaan aikanaan neuvoteltua järkevälle tasolle: sitten jos/kun koko järjestelmä alkaa jossain vaiheessa tuottamaan voittoa. Ei voi kuin toivoa, että jo tämä yritys olisi se, joka onnistuu haastamaan laittomat latailut ja tarjoamaan vaivattoman tavan päästä käsiksi maailmassa julkaistavaan musiikkiin. Meinaakohan Mokoman pojat, että nuo Spotifya kuunnelleet ovat jättäneet levyn siksi ostamatta? Vai voisiko olla, että sieltä kuunnelleet ovat jättäneet torrent-latailun väliin tuon vuoksi?
 
Mitä muuten tuo "ekaa kertsiä pidemmälle" oikein meinaa?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=185301